Τόσο στην έντυπη έκδοση της εφημερίδας σας που εκδόθηκε την Μ.Πέμπτη 16-4-2020 όσο και στην ηλεκτρονική ιστοσελίδα της εφημερίδα σας στη στήλη «ΚΑΡΦΙΑ» περιέχετε σχόλιο, στο οποίο αναφέρεστε προς τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά, υπό τον τίτλο «ΣΑ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΗΡΧΕ!».

Επί του θέματος αυτού, περιμένοντας να παρέλθουν οι άγιες ημέρες του Πάσχα και της Αναστάσεως του Χριστού μας, μαζί με τα ειλικρινή μας Χρόνια Πολλά, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:
Καθ’ όλο το χρονικό διάστημα των φετινών ιδιόμορφων λόγω της πανδημίας «Εορτών Εξόδου», η Ιερά Μητρόπολή μας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Κοσμάς, ήταν σε συνεχή συνεργασία και συνεννόηση με το Δήμαρχο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Κων/νο Λύρο, πραγματοποιώντας αλλεπάλληλες συναντήσεις (τηλεφωνικές και μη) για την τέλεση των θρησκευτικών τελετών (Εσπερινός, Θεία Λειτουργία, Δοξολογία και Επιμνημόσυνη Δέηση) που βρίσκονται στην αποκλειστική αρμοδιότητά μας.
Όπως έδειξαν τα γεγονότα στις φετινές «σιωπηλές Εορτές Εξόδου» της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, ουδέποτε και καθ’ οιονδήποτε τρόπο αγνοήθηκε ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου κ. Κωνστ. Λύρος από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ.κ. Κοσμά, σεβόμενοι πάντα το θεσμό και την ιδιότητά του και τυγχάνοντας από όλους μας ιδιαίτερης μεταχείρισης εξαιτίας της ιδιαιτερότητας των περιστάσεων και τον τρόπο πραγματοποίησης των θρησκευτικών τελετών.
Επισημαίνουμε ότι τυγχάνουν τουλάχιστον κακόβουλα και ψευδή τα σχόλιά σας ότι η Ιερά Μητρόπολή μας δημιούργησε πρόβλημα στη μετάδοση του Εσπερινού και της Θείας Λειτουργίας, επιλέγοντας να δώσει την μετάδοση μόνο σε ένα τοπικό site και ότι αρνήθηκε να δώσει σήμα σε μεγάλο περιφερειακό κανάλι.
Όπως γνωρίζετε το τοπικό site του Μεσολογγίου με την επωνυμία www.onairnews.gr μέχρι και σήμερα καλύπτει με ζωντανές συνδέσεις τις Ακολουθίες και τις Θείες Λειτουργίες από τους Ιερούς Ναούς της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.
Ήταν ρητή και κατηγορηματική η διαβεβαίωση που δόθηκε από στελέχη της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στον κ. Δήμαρχο της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, στο γραφείο του Σεβασμιωτάτου και ενώπιον τρίτων, χωρίς να υπάρξει οποιαδήποτε αντίρρηση ή διαφωνία από τον ίδιο, ότι οποιοδήποτε κανάλι και οποιοσδήποτε τηλεοπτικός περιφερειακός ή μη σταθμός, θα μπορούσε να λάβει εικόνα από το τηλεοπτικό μέσο (τοπικό site www.onairnews.gr) που μεταδίδει τις Θείες Λειτουργίες της Ιεράς Μητροπόλεώς μας και να μεταδώσει τον Εσπερινό και τη Θεία Λειτουργία, χωρίς να αποτυπώνεται το σήμα του τοπικού site με την επωνυμία www.onairnews.gr.
Άλλωστε, αυτό ακριβώς έπραξε η πρωινή εκπομπή του κρατικού καναλιού ΕΡΤ1, το πρωί της Κυριακής, που συνδέθηκε ζωντανά για αρκετά λεπτά της ώρας με την κεκλεισμένων των θυρών Θεία Λειτουργία, σε μικρό αφιέρωμα προς τις «Εορτές Εξόδου».
Οφείλουμε να επισημάνουμε ότι τα ανωτέρω σχόλια, όσο και αν θέλουν κάποιοι, δεν θα κλονίσουν τη σχέση εμπιστοσύνης και την αγαστή συνεργασία που υπάρχει επί σειρά πολλών ετών, μεταξύ του εκάστοτε Δημάρχου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Κοσμά.
Για το λόγο αυτό, αναμένουμε τη διάψευση των ανωτέρω σχόλιων από το γραφείο τύπου του Δημάρχου της Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου κ. Κων. Λύρου, όταν μάλιστα αυτά τα σχόλια προέρχονται από την εφημερίδα (έντυπη και ηλεκτρονική) του ειδικού συνεργάτη του, ο οποίος επισημαίνει ότι υπήρξε προσβλητική συμπεριφορά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου προς το Δήμαρχο, μνημονεύοντας και «λόγια συνεργατών του δημάρχου»! Αντιθέτως βέβαια, η στάση του Μητροπολίτου μας ήταν καθ’ όλα προσεκτική, χωρίς ίχνος και πρόθεση προσβολής προς το πρόσωπο του Δημάρχου, αφού ο Σεβασμιώτατος δεν μπορούσε να αναφέρει την παρουσία του, τη στιγμή που η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου απαγόρευε την παρουσία οποιουδήποτε πέραν των Ιερέων και του προσωπικού του Ιερού Ναού.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1
Μαρίνα Γλύνη

Αντί να καυγαδίζετε ανοήτως για το ποίων συμφερόντων μέσο, θα μεταδώσει τις ιερές ακολουθίες καθώς και για το ποιος ήταν και ποιος δεν ήταν ή ότι άλλο σχετικό και σεβόμενοι τον πόνο που μας προξενήσατε, παρακαλούμε όπως αναλώσετε την ενέργεια σας ασχολούμανοι με αυτό που πραγματικά απασχολεί τον πιστό λαό του Θεού!

Όχι άλλες «κονσερβοκούτια» ιερές ακολουθίες ή θείες λειτουργίες!

Όχι άλλες « κατ οίκων» εκκλησίες, έννοια που δεν υφίσταται στην εκκλησιαστική ιστορία, όπως οφείλετε να γνωρίζετε, ως θεολόγοι!

Απαιτούμε να ανοίξετε τις εκκλησίες μας ( τηρουμένων των όρων της υγιεινής), τις οποίες κλείσατε κατόπιν μιας αμφιλεγόμενης , ως προς την τήρηση των κανονισμών, συνεδρίασης και βάσει μιας αντισυνταγματικής απόφασης!

Σταματήστε να ομοιάζετε, καθ' όλα, στον Πόντιο Πιλάτο, νίπτοντας τας χείρας σας, με την πρόφαση ότι ενεργείτε « για το καλό μας»! Όπως εκείνος κατά το παρελθόν και εσείς έχετε ενημερωθεί από Άγιους ανθρώπους για τα γεγονότα που αναμένουμε!

Πάρτε τώρα σαφή θέση για τα τεκταινόμενα!

Ανοίξτε τον οίκο του Θεού, τώρα, ο οίκος ανήκει στον ιδιοκτήτη Του ήτοι τον πατέρα Θεό, και είναι φτιαγμένος από το μαρτυρικό αίμα του ιδίου του Κυρίου μας και των παιδιών Του που για αυτόν έδωσαν την ζωή τους!

Γνωρίζετε ότι οι ναοί παραμένουν κλειστοί κατά παραχώρηση και σύμφωνα με το Άγιο σχέδιο του Κυρίου μας και όχι λόγω της προβληματικής απόφασης σας!
Σε κάθε περίπτωση, ο Άγιος Θεός θα ανοίξει τις εκκλησίες Του και θα υποδεχθεί με λαχτάρα τα παιδιά!

Εσείς, (και όλοι μας) αναλογιστείτε τα προσφάτως λεγόμενα, Άγιου λειτουργού του Θεού: «…όποιον δεν σταθεί στο ύψος τον περιστάσεων, σε λίγους μήνες η εκκλησία δεν θα τον χρειάζεται…».

Εύχομαι, όλοι μαζί να μετέχουμε αξίως στο σώμα της εκκλησίας υπό την κεφαλή του παντοδύναμου Χριστού!

Μαρίνα Γλύνη

Σημ. Λυπάμαι για τα ορθογραφικά λάθη.