Αγαπητέ εν Χριστώ Αδελφέ, χαίρε εν Κυρίω.

Μετ’ εκπλήξεως πληροφορήθηκα για την επιστολή, που μου απευθύνατε, σε σχέση με δήθεν κακοπροαίρετο σχολιασμό εκ μέρους μου δηλώσεών σας, αναφορικά με τον Κορονοϊό.

Πανιερώτατε Άγιε Αδελφέ, ό,τι λέω δημόσια, δεν το παίρνω πίσω και δεν έχω καμία πρόθεση να σας απολογηθώ, γιατί δεν αισθάνομαι κατηγορούμενος, παρά μόνο να υπογραμμίσω την αλήθεια των γεγονότων και να βάλω τα πράγματα στη σωστή τους θέση, διότι, δυστυχώς, έχετε παρερμηνεύσει πάντα όσα έχω πει.

Ευτυχώς η τεχνολογία έχει προχωρήσει αρκετά και δεν είναι δύσκολο κάποιος να βρει, επί του προκειμένου, το βιντεογραφημένο στιγμιότυπο, το οποίο σχετίζεται με το πρόσωπό σας και φαίνεται «να σας λύπησε», όπως αναφέρετε στην επιστολή σας.

Αν, λοιπόν, το δείτε προσεκτικά, με ευκολία θα διαπιστώσετε, ότι ο τίτλος, που το συνοδεύει τηλεοπτικά, δεν συνάδει με το περιεχόμενο των δηλώσεών μου, αφού δεν ασχολήθηκα ούτε με το πρόσωπό σας ούτε με τις δηλώσεις σας, παρά μόνον, όταν με ενημέρωσε ο δημοσιογράφος για το τι είπατε, εγώ του απάντησα, ότι όντως οι δοκιμασίες ταπεινώνουν τον άνθρωπο και έκλεισα εκεί το θέμα.

Ακολούθως, όταν επέμενε να του πω την άποψή μου, επί του θέματος, εγώ απλώς του ανέφερα την πάγια τοποθέτησή μου για τον Κορωνοϊό, γι’ αυτό και δεν αντιλαμβάνομαι πώς εσείς θεωρήσατε, ότι αυτά αφορούν στο πρόσωπό σας.

Ξέρετε, ότι σας σέβομαι και σας τιμώ, αλλά ποτέ δεν σας έκρυψα τη διαφωνία μου επί του συγκεκριμένου θέματος.

Σε ό,τι αφορά τα περί ψυχικών ζητημάτων, αλλά και διάφορων άλλων συμφερόντων και καταστάσεων, που επηρεάζουν το αντιεμβολιαστικό κίνημα, αναμφίβολα και δεν έχουν σχέση με εσάς, αλλά με τα γνωστά αντιεμβολιατικά κινήματα, όπως και την προώθηση οικονομικών και πολιτικών στόχων τους, καθώς και τον επιβαρυμένο ψυχικό κόσμο του λαού μας, ο οποίος, δυστυχώς, αποβαίνει εύκολη λεία σε καιρό πανδημίας ή και άλλων κρίσεων.

Αυτό το φαινόμενο δεν είναι νέο και θεωρώ, ότι, εσείς, ως άνθρωπος με ευρεία κοινωνική, πέραν της θεολογικής μορφώσεως, θα έπρεπε να το γνωρίζετε. Επομένως, επιτρέψτε μου να σας πω, ότι οι συνειρμοί σας δεν ευσταθούν και ειλικρινά λυπάμαι που κάνατε τέτοιους λογισμούς.

Την άποψή μου, όπως και εσείς πράττετε, πάντοτε την εκφράζω και θα την εκφράζω με σεβασμό προς τη διαφορετική από τη δική μου θέση, χωρίς φόβο και πάθος.

Σε ό,τι αφορά τις αναφορές σας περί επιστήμης και Θεολογίας, καταφεύγω στις σπουδές και τη δράση των Τριών Ιεραρχών, έχοντας συνεπίκουρη και τη μελέτη του αείμνηστου καθηγητή Θεολογίας Πρωτ. Γεωργίου Μεταλλληνού, «Πίστη και Επιστήμη στην Ορθόδοξη Γνωσιολογία και Μεθοδολογία» .

Παράλληλα, και σε ό,τι αναφέρετε στις επιστήμες, ισχύει η ρήση του φιλοσόφου Πλάτωνα: «Πάσα επιστήμη, χωριζομένη δικαιοσύνης και άλλης αρετής, πανουργία εστί, και ου σοφία φαίνεται».

Συνεπώς, εν Χριστώ Αδελφέ, δεν νομίζετε, ότι παντού χρειάζεται το μέτρο, εργαλείο ωφέλιμο και στη μελέτη της θεολογίας και στην ποιμαντική μας διακονία;

Λυπούμαι να παρατηρήσω, ότι προσωπικά ουδέποτε αντιμετώπισα τα λεγόμενά σας με ειρωνεία ή σαρκασμό, γι’ αυτό και τώρα είμαι προσεκτικός και δεν σας απαντώ με το ίδιο πνεύμα της επιστολής, που μου αποστείλατε, το οποίο και δεν σας αποκρύπτω, ότι πολύ με λύπησε και προβλημάτισε για πολλά θέματα.

Και εξακολουθώ, σας διαβεβαιώ, να τοποθετούμαι απέναντί σας καλοπροαίρετα και ότι ευρίσκομαι και παραμένω με καλή διάθεση για οποιονδήποτε διάλογο ή συζήτηση μαζί σας.

Αυτά, με πολλή αγάπη και σεβασμό προς το πρόσωπο και το υπούργημά σας, ως Επισκόπου της Εκκλησίας του Χριστού.

Ο Χριστός εν τω μέσω ημών καί έστι και έσται εις αιώνας αιώνων.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (0)
  1. ΕλληνΟρθόδοξο Μέτωπο 2 χρόνια πριν

    Δυστυχώς ό επίσκοπος τής Μόρφου,εκφράζει ΑΛΛΟΠΡΟΣΑΛΗ συμπεριφορά!!

    ΑπάντησηΆκυρο

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.