Επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες που μετέδωσε ο REPORTER, σε σχέση με την παρουσία αρχηγού πολιτικού κόμματος και πρώην στελέχους της Αστυνομίας, σε γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στις 5 Μαρτίου, τόσο στην Μονή Οσίου Αββακούμ όσο και στην Μητρόπολη Ταμασού, καθώς πρόκειται για μέλη της Εκκλησιαστικής Επιτροπής.

Πρόκειται για τον πρώην Αρχηγό Αστυνομίας, Κύπρο Μιχαηλίδη, με τις πληροφορίες να αναφέρουν πως βρισκόταν στην Μητρόπολη, αφού είναι θρονικός επίτροπος, αλλά δεν είχε μεταβεί στην Μονή, ενώ βρισκόταν στην διαδικασία της παραδοχής του Ησαία, εξού και αποτελεί ένας από τους μάρτυρες του Μητροπολίτη Ταμασού, η πλευρά του οποίου απορρίπτει κατηγορηματικά τα όσα ισχυρίζονται οι μοναχοί, περί απειλών, απαγωγή και εξαναγκασμό σε παραδοχή. Αντιθέτως, πηγές από πλευράς Ησαία, υποστηρίζουν πως οι μοναχοί ζητούσαν συγχώρεση από τον Μητροπολίτη και αποδέχθηκαν οικειοθελώς τα όσα τους καταλογίζονται.

Την παρουσία του στην Μητρόπολη Ταμασού και όχι στην Μονή, επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ, Χρίστος Χρίστου, ο οποίος σε δηλώσεις του στον REPORTER, ανέφερε πως είχε ρόλο παρατηρητή στη διαδικασία και πως βρισκόταν στο μέρος με την ιδιότητά του ως θρονικός επίτροπος της Μητρόπολης και όχι με την ιδιότητά του ως πρόεδρος του ΕΛΑΜ.

Όπως εξήγησε, είναι εδώ και καιρό μέλος της θρονικής επιτροπής, λόγω της καταγωγής του από την περιοχή Ταμασού. Στη Μονή, είπε, δεν είχε μεταβεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ: Από… εξομολόγηση στις Αρχές όλοι οι εμπλεκόμενοι για τις αμαρτίες στην Μονή-Σε δύο μέτωπα οι εξελίξεις

Περαιτέρω, ο Χρίστος Χρίστου ανέφερε πως άργησε να προσέλθει στη Μητρόπολη και, ως εκ τούτου, δεν παρακολούθησε τις διαδικασίες από την αρχή. Ωστόσο, ήταν παρατηρητής και μάρτυρας της εξέτασης που γινόταν, χωρίς ωστόσο να έχει οποιαδήποτε άλλη εμπλοκή. «Έχω γνώμη, διότι ήμουν μάρτυρας και θα καταθέσω όπου χρειαστεί», τόνισε, υποδεικνύοντας ότι «είναι λυπηρό να υπάρχουν σκάνδαλα στην Εκκλησία και ακόμα πιο λυπηρή είναι η προσπάθεια ανθρώπων και κομμάτων να εκμεταλλευτούν πολιτικά».

Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ αντιμετωπίζει με δυσπιστία την απόφαση του ΑΚΕΛ να εγγράψει το ζήτημα προς συζήτηση στην Επιτροπή Εσωτερικών της Βουλής, επειδή, όπως υποστήριξε, το ΑΚΕΛ «δεν φημίζεται για την έγνοια του όσον αφορά τα της Εκκλησίας ούτε όσον αφορά τη διατήρηση της ορθόδοξης πίστης μας. Από την άλλη, βάσει Συντάγματος, η Αυτοκέφαλη Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία της Κύπρου έχει το δικαίωμα να διαχειρίζεται η ίδια τα εσωτερικά της ζητήματα».

Προκύπτει το εξής πρόβλημα, πρόσθεσε: «Για πάρα πολλά άλλα θέματα η Βουλή εμποδίζει την εγγραφή τους σε διάφορες Επιτροπές με πρόφαση το Σύνταγμα. Πώς επιτρέπει αυτή τη δεδομένη στιγμή να προχωρήσει η εγγραφή του εν λόγω θέματος;», διερωτήθηκε. Ξεκαθάρισε πως το ΕΛΑΜ δεν είναι εναντίον στην πραγματοποίηση διαλόγου για τα θέματα της Εκκλησίας. «Αλλά μας προβληματίζει ο πολιτικός χώρος και το τι επιδιώκει», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς σχετικά με τη φημολογία που αναπτύσσεται για παρουσία στελεχών του κόμματός του στις έρευνες που έγιναν, ανέφερε «καμία σχέση», τονίζοντας ότι δεν είναι θέμα του ΕΛΑΜ αλλά της Εκκλησίας και επαναλαμβάνοντας ότι η δική του εμπλοκή σχετίζεται με την ιδιότητά του στη Μητρόπολη Ταμασού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.