«Είναι σημαντικό το γεγονός ότι η πλειονότητα των πολιτών έχει συμμορφωθεί με τα μέτρα που λήφθηκαν για την αποφυγή και τον περιορισμό εξάπλωσης του κορωνοϊού και για αυτό η Ελληνική Αστυνομία τους ευχαριστεί θερμά», επισημαίνει η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Ιωάννα Ροτζιώκου, μιλώντας στο ΑΜΠΕ.

ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ

Δικαιούχοι

Είναι οι ιδιωτικές επιχειρήσεις κάθε νομικής μορφής και ανεξαρτήτως κλάδου, συμπεριλαμβανομένων των ατομικών, οι οποίες απασχολούν από 1 έως πεντακόσιους (500) εργαζόμενους, οι οποίες έχουν την έδρα τους ή μόνιμη εγκατάσταση στην Ελλάδα και έχουν πληγεί οικονομικά (*) λόγω της εμφάνισης και διάδοσης του κορωνοϊού COVID-19, υποβάλλουν εκδήλωση ενδιαφέροντος για τη λήψη ενίσχυσης με τη μορφή Επιστρεπτέας Προκαταβολής στην πλατφόρμα του προηγούμενου άρθρου.

(*)  Προσοχή : Για την υποβολή της αίτησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος δεν αποτελεί προϋπόθεση η υπαγωγή της επιχείρησης σε κάποιον από τους κωδικούς αριθμούς δραστηριότητας (ΚΑΔ) που περιλαμβάνονται στις εκάστοτε εκδιδόμενες υπουργικές αποφάσεις για την αναστολή φορολογικών υποχρεώσεων και τη χορήγηση κάθε είδους ενισχύσεων προς πληττόμενες επιχειρήσεις λόγω του κορωνοϊού COVID-19.

Σε συνολικά 4,2 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το συνολικό ποσό των προστίμων που έχουν επιβληθεί για παραβάσεις του μέτρου απαγόρευσης της κυκλοφορίας, αλλά και αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων, στο πλαίσιο των έκτακτων δράσεων για την ανάσχεση του κορωνοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ, από τις 23 Μαρτίου, ημερομηνία έναρξης του μέτρου για τις άσκοπες μετακινήσεις, έχουν βεβαιωθεί σ’ όλη τη χώρα συνολικά 17.358 παραβάσεις, ενώ έχουν επιβληθεί πρόστιμα, ύψους 2,6 εκατ. ευρώ.

Οι περισσότερες παραβάσεις έχουν βεβαιωθεί στην Αττική, ενώ ακολουθούν η Θεσσαλονίκη, τα Ιόνια Νησιά και η Δυτική Ελλάδα.

Όσον αφορά το υποχρεωτικό «κλείσιμο» των καταστημάτων, έχουν καταγραφεί συνολικά 330 παραβάσεις, με το ύψος των προστίμων να φθάνει το 1,65 εκατ. ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σημαντικό μέρος του χρηματικού ποσού των προστίμων, θα διατεθεί για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Όσον αφορά τους πολίτες εις βάρος των οποίων έχει βεβαιωθεί παράβαση, έχουν το δικαίωμα υποβολής ένστασης στα κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα, μέσω fax ή e-mail.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.