Συνθήκες που μας καθιστούν μάρτυρες πρωτόγνωρων γεγονότων και δοκιμάζουν τις αντοχές μας, την πειθαρχία μας, και σε κάποιες περιπτώσεις την πίστη μας.

Μέσα στα νέα αυτά δεδομένα η Εκκλησία καλείται να προσαρμοστεί και αυτή. Οι λειτουργίες μεταδίδονται τηλεοπτικά, ραδιοφωνικά ή διαδικτυακά θέτοντας τον όρο «εξ αποστάσεως» στην εκκλησιαστική ζωή.
Από τη πρώτη στιγμή Προκαθήμενοι της Ορθοδοξίας, Ιεράρχες και Ιερείς με λόγο παρηγορίας και ελπίδας προσπαθούν να εμψυχώσουν το ποίμνιο, καλώντας μας να μην χάσουμε την πίστη μας στον Θεό, αναπτερώνοντας την ελπίδα. Παράλληλα, μας καλούν να συμμορφωνόμαστε με τις υποδείξεις των επιστημόνων .

Μέσα στο κλίμα αυτό, τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος προσωπικά, όσο και η Ιερά Σύνοδος. δίνουν καθημερινό αγώνα, προκειμένου άμεσα να επιστρέψει και η θεία ευχαριστία στους ναούς μας και η τέλεσή της να αποτελέσει το κύριο φάρμακο κατά της απειλητικής ασθένειας που μας συνθλίβει.

Μάλιστα, όπως αναφέρεται στη σχετική Εγκύκλιο που απέστειλε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος προς τους κληρικούς του, η Ιερά Σύνοδος έχει υποβάλει σχετικό αίτημα διορθωτικής τροποποίησης ως προς την τέλεση των Ιερών Ακολουθιών.

Υπενθυμίζεται ό,τι έχει τεθεί σε ισχύει το ΦΕΚ που αναφέρεται στην «Επιβολή του μέτρου της προσωρινής απαγόρευσης της τέλεσης κάθε είδους λειτουργιών και ιεροπραξιών στους θρησκευτικούς χώρους λατρείας για το χρονικό διάστημα από 16.3.2020 έως 30.3.2020».

Η αμηχανία σε μία άδεια εκκλησία

Το περασμένο Παρασκευοσαββατοκύριακο ήταν οι πρώτες ημέρες κατά τις οποίες εφαρμόστηκε η απαγόρευση τέλεσης Ιερών Ακολουθιών. Οι Χαιρετισμοί και η Θεία Λειτουργία τελέσθηκαν σε συγκεκριμένους ναούς, χωρίς πιστούς με τηλεοπτική κάλυψη.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.