“Ο κυρός Κοσμάς εργάστηκε άοκνα και υποδειγματικά για τη διάσωση και ανακαίνιση των κειμηλίων και μνημείων της Μητρόπολης Αιτωλίας και Ακαρνανίας” γράφει σε ανάρτησή της η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας – Λευκάδας, Δρ. Ολυμπία Βικάτου, για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρού Κοσμά ο οποίος εκοιμήθη τη Δευτέρα 3 Ιανουαρίου.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος με το άγγελμα της θλιβερής είδησης της εκδημίας του Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά εκφράζει τη βαθύτατη θλίψη της για την απώλεια ενός Αρχιερέως που κόσμησε την τοπική εκκλησία και κοινωνία της Αιτωλοακαρνανίας.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης εκτός από το πολυσχιδές ποιμαντικό και φιλανθρωπικό του έργο, εργάστηκε άοκνα και στον τομέα της διάσωσης των εκκλησιαστικών κειμηλίων και της συντήρησης και ανακαίνισης των βυζαντινών και μεταβυζαντινών μνημείων της Ιεράς Μητροπόλεώς του, σεβόμενος στο ακέραιο την παράδοση και τις αρχές που διέπουν τα προστατευόμενα μνημεία. Η συνεργασία του με την Υπηρεσία μας υπήρξε υποδειγματική. Το κενό που αφήνει είναι δυσαναπλήρωτο. Ευχόμαστε ο Θεός να τον αναπαύσει και να αναδείξει αντάξιο διάδοχό του στον θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας”, έγραψε αναλυτικά.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.