ΕΛΛΑΔΑ-ΝΕΑ: Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ, με την προκήρυξη να αναμένεται να εκδοθεί στα τέλη Μαρτίου. Η νέα προκήρυξη θα αφορά 36.500 θέσεις. Γνωστοποιείται ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 1Κ/2020 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 79 θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε διάφορους φορείς.

Κοινωφελής εργασία ΟΑΕΔ

Αντίστροφη μέτρηση για τη νέα Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ, με την προκήρυξη να αναμένεται να εκδοθεί στα τέλη Μαρτίου. Η νέα προκήρυξη θα αφορά 36.500 θέσεις.

Το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ σε Δήμους, Περιφέρειες, Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας και σε 37 υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας/φορείς διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών, θα προσφέρει εργασία οκτάμηνης διάρκειας και θα ενταχθούν εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, ηλικίας έως 67 ετών, οι οποίοι τουλάχιστον έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Ωστόσο με βάση το καθεστώς που διέπει τα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας δεν έχουν δικαίωμα διαδοχικής συμμετοχής στα προγράμματα όσοι έχουν ήδη εργαστεί σε πρόγραμμα κοινωφελούς.

Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, στη νέα Κοινωφελή για τις 36.500 θέσεις εξετάζεται το σενάριο άρσης του συγκεκριμένου περιορισμού. Με δεδομένο ότι δεν υπάρχει τέτοια απαγόρευση στα υπόλοιπα προγράμματα απασχόλησης του ΟΑΕΔ, από το υπουργείο Εργασίας εξετάζεται η απαλοιφή του συγκεκριμένου περιορισμού και στην Κοινωφελή Εργασία.

Εφόσον υλοποιηθεί η κατάργηση περιορισμού από το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας των 36.500 θέσεων, αυτό πρακτικά δίνει δικαίωμα συμμετοχής και στους 30.333 ωφελούμενους που εργάστηκαν στο πρόγραμμα του Β’ Κύκλου στους ΟΤΑ αλλά και όσους δούλεψαν σε άλλα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Στην παρούσα φάση ωστόσο μιλάμε ακόμα και σενάριο εργασίας και οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται στις αρχές Μαρτίου. Αν τελικά επικρατήσει το σενάριο της άρσης του περιορισμού, τότε θα αλλάξουν τα δεδομένα για όσους είχαν δουλέψει το προηγούμενο διάστημα. Οι υποψήφιοι των οποίων έληξαν οι συμβάσεις τους θα μπορούν να κάνουν αίτηση στα νέα προγράμματα που θα έρθουν.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι το υφιστάμενο πλαίσιο που διέπει την Κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ προβλέπει, εκτός της μοριοδότησης χρόνου ανεργίας, αναπηρίας, πολυτεκνίας, εντοπιότητας κ.α τη χορήγηση 10 μορίων σε ωφελούμενους που δεν έχουν τοποθετηθεί σε ολοκληρωμένες ή υπό υλοποίηση δράσεις «Προώθησης της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων Κοινωφελούς Χαρακτήρα» της προγραμματικής περιόδου ΕΣΠΑ 2014-2020.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι σε κάθε περίπτωση άνεργοι που θα κάνουν αίτηση για πρώτη φορά θα έχουν από την εκκίνηση της διαδικασίας περισσότερα μόρια σε σχέση με υποψηφίους που είχαν δουλέψει στο παρελθόν.

Το νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ θα προσφέρει εργασία οκτάμηνης διάρκειας και θα ενταχθούν εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ, ηλικίας έως 67 ετών, οι οποίοι τουλάχιστον έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η ημερήσια αμοιβή θα διαμορφωθεί στα 21,84 ευρώ, ενώ η μηνιαία έως 546 ευρώ. Οι άνεργοι που θα υποβάλουν αίτηση ένταξης στο πρόγραμμα θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ και θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν από έναν έως τρεις δήμους για μία και μόνο ειδικότητα.

ΑΣΕΠ 1Κ/2020

Γνωστοποιείται ότι απεστάλη στο Εθνικό Τυπογραφείο για δημοσίευση η 1Κ/2020 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ, που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 79 θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής, Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης σε διάφορους φορείς.

Η κατανομή των θέσεων ανά φορέα και κατηγορία εκπαίδευσης έχει ως εξής:

Ελληνική Στατιστική Αρχή
Αιγινήτειο
Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου
Οργανισμός Λιμένος Βόλου
Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής
Ιερών Μητροπόλεων Ύδρας, Σπετσών, Αιγίνης, Ερμιονίδος και Τροιζηνίας, Αλεξανδρούπολης, Μαρώνειας & Κομοτηνής, Αργολίδας και Σάμου, Ικαρίας & Κορσέων
ΑΕΜΥ
Υπουργείο Δικαιοσύνης
Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων
ΑΟΣΑΚ
Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης
ΟΠΕΚΑ
ΕΛΓΑ
Υπουργείου Εθνικής Άμυνας/ΓΕΝ/ΠΕΔΙΟ ΒΟΛΗΣ ΚΡΗΤΗΣ
Οργανισμός Λιμένος Πατρών ΑΕ
Οργανισμός Λιμένος Εύβοιας ΑΕ
Πατήστε το κουμπί «Δείτε το έγγραφο» για να διαβάσετε ολόκληρη την ανακοίνωση με τις θέσεις.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.