Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β΄ δέχθηκε το Σάββατο 16 Μαρτίου 2024 στην Πατριαρχική Καθέδρα την επίσημη επίσκεψη αντιπροσωπείας του Συμβουλίου Εκκλησιών Μ. Ανατολής (Σ.Ε.Μ.Α.) αποτελουμένης από τον Γενικό Γραμματέα Dr. Michel Abs και εκλεκτούς συνεργάτες του.

Σκοπός της επισκέψεως ήταν η αναλυτική ενημέρωση του Μακαριωτάτου σχετικά με τις επετειακές εκδηλώσεις, οι οποίες θα λάβουν χώρα κατά το τρέχον έτος επί τη συμπληρώσει 50ετίας από της ιδρύσεώς του και ο τρόπος συμμετοχής της Αλεξανδρινής Εκκλησίας σε αυτές. Συγκεκριμένα, στην Αίγυπτο οι ως άνω εκδηλώσεις θα αναπτυχθούν επί του θέματος της καταφύγης και της ιστορικής διαδρομής της Αγίας Οικογενείας στην Νειλοχώρα.

Ακολούθησε ευρεία συζήτηση για μείζονος σημασίας φλέγοντα θέματα που αναφύονται στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, όπως ο πόλεμος στην Γάζα, η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πληττομένους, η επικράτηση της ειρήνης κα. Επίσης, ο Προκαθήμενος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας ενημέρωσε εκτενώς την αντιπροσωπεία του Σ.Ε.Μ.Α περί του εν γένει ποιμαντικού, ιεραποστολικού και ανθρωπιστικού έργου του Πρεσβυγενούς Πατριαρχείου στην Αφρική, καθώς και περί των προσκομμάτων που ανακύπτουν, προκειμένου να δηλητηριασθή πνευματικώς το γηγενές Χριστεπώνυμο πλήρωμα, να απομειωθή ή και να καταστραφή ολοκληρωτικώς ιεραποστολικό έργο δεκαετιών θυσιαστικής διακονίας αφοσιωμένων έως θανάτου κληρικών του Πατριαρχείου, προς δόξαν Θεού, φωτισμό και κουφισμό χιλιάδων αγαθών ψυχών στην Αφρικανική ήπειρο.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων, ως και περιήγηση στους χώρους του Πατριαρχείου. Κατά την επίσκεψη παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πτολεμαΐδος κ. Παντελεήμων, Αρχιγραμματεύς της Αγίας και Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πηλουσίου κ. Νάρκισσος, Πατριαρχικός Επίτροπος Αλεξανδρείας.

Εν συνεχεία, ο Μακαριώτατος δέχθηκε τον Αιδεσιμολογιώτατον Πρωτοπρ. κ. Ιωσήφ Νταρούς, κληρικό της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αλεξανδρείας, Προϊστάμενο της αραβορθοδόξου κοινότητος περιοχής Ντάχερ του Καΐρου, ο οποίος έλαβε τις Πατριαρχικές ευχές και την ευαρέσκεια του Πατριάρχη κ.κ. Θεοδώρου επί τη περατώσει των μεταπτυχιακών σπουδών του, με βαθμό «άριστα», στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Μπαλαμάντ του Λιβάνου και τη επί τη ενάρξει εκπονήσεως διδακτορικής διατριβής.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.