Με αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου, στην οποία συμμετείχαν ο μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων, Δημήτριος, ο μητροπολίτης Γαλλίας, Εμμανουήλ, ο μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου, Αμφιλόχιος, ο μητροπολίτης Αδριανουπόλεως, Αμφιλόχιος, ο μέγας αρχιδιάκονος, Θεόδωρος και ο νομικός σύμβουλος, Δημήτριος Μηλαθιανάκης, συναντήθηκε σήμερα ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στα γραφεία της ΚΟ του κόμματος, στη Βουλή.

Στην αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συμμετείχαν, επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Θανάσης Παφίλης και ο βουλευτής Γιάννης Γκιόκας.
Η αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου ενημέρωσε τον κ. Κουτσούμπα σχετικά με τις θέσεις τους για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, τον διάλογο με την κυβέρνηση, τη μισθοδοσία των κληρικών, καθώς και άλλα ζητήματα.

Ο κύριος Κουτσούμπας ενημέρωσε για τις πάγιες θέσεις του ΚΚΕ, τις οποίες ανέπτυξε και στην πρόσφατη διαδικασία Συνταγματικής Αναθεώρησης, στη Βουλή, για τον πλήρη διαχωρισμό Κράτους-Εκκλησίας. Επανέλαβε τη θέση για την κατοχύρωση της μισθοδοσίας και των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των κληρικών, ώστε να εξασφαλιστεί η αξιοπρεπής διαβίωση των ίδιων και των οικογενειών τους. Δεσμεύτηκε, τέλος, ότι θα μελετήσει συγκεκριμένα όλες τις προτάσεις τους.

«Ευχαριστούμε πολύ τον κ. γγ του ΚΚΕ που δέχθηκε με πολύ τιμή και εγκαρδιότητα την αντιπροσωπεία μας, η οποία επισκέπτεται κατ’ αυτάς την Αθήνα εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Διαβιβάσαμε και εις εκείνον τις προσδοκίες του Οικουμενικού Πατριαρχείου εξ αφορμής των τροπολογιών που προγραμματίζονται για το Σύνταγμα της χώρας και των αλλαγών, δυστυχώς, στο εργασιακό σύστημα του εφημεριακού κλήρου της Ελλάδος» δήλωσε, μετά τη συνάντηση ο μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων, Δημήτριος.

«Με χαρά διαπιστώσαμε τη συναντίληψη του κ. γγ και των συνεργατών του, εν πολλοίς για τις προσδοκίες αυτές του Οικουμενικού Πατριαρχείου, και όλως ιδιαιτέρως διαπιστώσαμε τη στήριξή του ως προς τα δίκαια αιτήματα του εφημεριακού κλήρου, των οποίων κατ’ αυτάς επιχειρείται η διασάλευσις.

Και τον ευχαριστούμε και πάλι πολύ» πρόσθεσε ο μητροπολίτης Γέρων Πριγκηποννήσων και κατέληξε: «Και επικαλούμεθα τη διαρκή στήριξή του, την κοινοβουλευτική, προκειμένου τα δίκαια αιτήματα του Οικουμενικού Πατριαρχείου, αλλά και του κλήρου, τον οποίο αγκαλιάζει το Πατριαρχείο ως μητέρα-Εκκλησία να είναι διαρκή».

από ΑΛΦΑ tv

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.