Συνήλθε επί διήμερο, Δευτέρα 4 και Τρίτη 5 Απριλίου 2022, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 165ης Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Η Δ.Ι.Σ., αφού επικύρωσε τα Πρακτικά της Εξουσιοδοτήσεως, ενημερώθηκε από τις Υπηρεσίες της Ιεράς Συνόδου για τρέχοντα ζητήματα, ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών και ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων και Συνοδικών Επιτροπών.

Μετά το πέρας της σημερινής Συνεδρίας, ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος υποδέχθηκε την ορισθείσα Αντιπροσωπεία της Εκκλησίας της Κρήτης, η οποία αποτελείται από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Γορτύνης και Αρκαδίας κ. Μακάριο, Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό, Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομο και τον κ. Δημήτριο Μηλαθιανάκη, Νομικό Σύμβουλο.

Η εν λόγω Αντιπροσωπεία θα συνεργασθεί με την αντίστοιχη της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία αποτελείται από τους Σεβασμιωτάτους Μητροπολίτες Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγο και Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ. Τιμόθεο, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Ωρεών κ. Φιλόθεο, Αρχιγραμματέα της Ιεράς Συνόδου, και τον κ. Θεόδωρο Παπαγεωργίου, Ειδικό Νομικό Σύμβουλο, επί παρουσία των δύο Γραμματέων, Αρχιμ. Νήφωνος Βασιλάκη και Αρχιμ. Σεραπίωνος Μιχαλάκη, αντιστοίχως.

Οι δύο Αντιπροσωπείες θα συνεργασθούν για την αντιμετώπιση κοινών ζητημάτων που απασχολούν την ζωή της Εκκλησίας και των κληρικών αμφοτέρων των εκκλησιαστικών δικαιοδοσιών.

Εκ της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου
της Εκκλησίας της Ελλάδος

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.