Αντιπροσωπεία ιεραρχών, κληρικών και μοναχών από το Πατριαρχείο Γεωργίας δέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βελγίου και Έξαρχος Κάτω Χωρών και Λουξεμβούργου κ. Αθηναγόρας, το πρωί του Σαββάτου 8 Ιουνίου 2024, στην έδρα της Μητροπόλεως στις Βρυξέλλες.

Η αντιπροσωπεία βρίσκεται τις ημέρες αυτές στο κέντρο της Ευρώπης, στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου δέκα ετών από την χειροτονία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου του Πατριαρχείου Γεωργίας κ. Δοσιθέου στο Βέλγιο.

Μετά την υποδοχή στο Μητροπολιτικό παρεκκλήσιο ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα του θρόνου, κατά την οποία ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας καλωσόρισε την αντιπροσωπεία, αναφέρθηκε στην ιστορία της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσία των Ορθοδόξων στις τρείς χώρες της Μπενελούξ, στην αναγνώριση της Εκκλησίας από το κράτος, στις σχέσεις μεταξύ των διαφόρων Ορθοδόξων παρουσιών και την καλή συνεργασία μεταξύ των μελών της Επισκοπικής Συνελεύσεως, και ευχήθηκε στον Επίσκοπο Δοσίθεο να είναι τα έτη του πολλά, όχι μόνο για την καλή διακονία της Γεωργιανής παροικίας, αλλά και για την συνέχεια της άριστης συνεργασίας με τον Μητροπολίτη του Οικουμενικού Πατριαρχείου και επικεφαλής των Ορθοδόξων στο Βέλγιο.

Οι ιεράρχες ευχαρίστησαν τον Σεβασμιώτατο για την υποδοχή και συζήτησαν θέματα κοινού ποιμαντικού ενδιαφέροντος.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.