Ακόμα ένα αφυπνιστικό κήρυγμα προς προς τον λαό του Λιβάνου έκανε την Κυριακή του Παραλύτου από τη Μονή Μπαλαμάντ ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ.κ. Ιωάννης καλώντας τους να λάβουν σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον τους, αλλιώς δεν πρόκειται να αλλάξει τίποτα ουσιαστικό στην καθημερινότητα της χώρας και στη δική τους ζωή.

“Η προσευχή μου, και οι προσευχές μας, είναι όλοι οι Λιβανέζοι, να συνειδητοποιήσουν το βάθος αυτής της ευθύνης που αντιμετωπίζουμε, σήμερα, και το μεγαλείο της. Η εκλογική επιλογή που κάνει ο καθένας μας μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα που επιθυμούμε να αλλάξουν. Η προσευχή μου, σήμερα, για όλους, είναι να επιστρέψει ο καθένας μας στη συνείδηση και να ακούσει τη φωνή του, σύμφωνα με τη συνείδησή του, ώστε να φτάσει σε εκείνους τους ανθρώπους που δουλεύουν για τον Λίβανο, και όχι για άλλα συμφέροντα, έτσι ώστε να μην υπάρξει εξάρτηση ούτε από το εξωτερικό ούτε από το εσωτερικό”, ανέφερε, μεταξύ άλλων.

“Να διαφυλάξουμε την κληρονομιά των προγόνων μας”
Στη συνέχεια αναρωτήθηκε ποιο είναι το μήνυμα το οποίο πηγάζει για τον Λίβανο σήμερα και κάλεσε τους πιστούς να πέφτουν στην παγίδα επίρριψης ευθυνών σε άλλους, αλλά να δουν τα πραγματικά προβλήματα που ταλανίζουν την πατρίδας τους. “Ο Θεός μας δίνει να λέμε τον λόγο της αλήθειας, και να πούμε τον λόγο που είναι προς όφελος του λαού του Λιβάνου, για να μπορέσουμε να ζήσουμε αυτή την ευγενή ζωή με κάθε αξιοπρέπεια και ασφάλεια. Η χώρα μας είναι όμορφη και αξίζει όλα τα καλά, και πρέπει να την διατηρήσουμε, όπως επίσης πρέπει να διατηρήσουμε τη μεγάλη κληρονομιά που κληρονομήσαμε από τους γονείς και τους παππούδες μας”, σημείωσε.

Συμμετοχή στη Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής
Χθες ο Μακαριώτατος κ.κ. Ιωάννης συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση του Συμβουλίου Εκκλησιών Μέσης Ανατολής η οποία πραγματοποιείται στο Νάτραν της Αιγύπτου. Στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ο Προκαθήμενος της εν Αντιοχεία Ορθοδόξου Εκκλησίας σημείωσε ότι: “Ως Χριστιανούς στην Ανατολή η ιερή γεωγραφία μας φέρνει κοντά στον Ιησού Χριστό. Πιστεύουμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν”.

Δεν παρέλειψε στο τέλος την ομιλίας του να καταγγείλει κάθε τρομοκρατική ενέργεια η οποία κυρίως παραβιάζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και προσβάλει την ανθρωπότητα στο σύνολό της.

ope

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.