Το κουδούνι θα χτυπήσει και πάλι την ερχόμενη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου.

Κάποιοι μαθητές όμως, ενδέχεται να παραμείνουν στο σπίτι, όπως κάνουν από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Ήδη, η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λασιθίου έχει στείλει έγγραφο στην Εισαγγελία για την περίπτωση ενός μαθητή από σχολείο του Αγίου Νικολάου που δεν έχει περάσει φέτος το κατώφλι του σχολείου. Η κίνηση αυτή έγινε στα μέσα Δεκεμβρίου, μέχρι να κλείσουν τα σχολεία, όπως αναφέρει στο Cretalive ο προϊστάμενος της υπηρεσίας, κ. Μανώλης Μακράκης, το παιδί δεν είχε κάνει μάθημα. Τη Δευτέρα θα φανεί αν τελικά η συγκεκριμένη οδός είχε αποτέλεσμα. Αντίστοιχη περίπτωση με παιδί στην Ιεράπετρα έληξε με αίσιο τρόπο χωρίς να χρειαστεί να ληφθούν δραστικά μέτρα.

Ανάλογο δρόμο αναμένεται να ακολουθήσει και η διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου σε περίπτωση που γονείς 23 συνολικά μαθητών εξακολουθούν να κρατούν τα παιδιά τους μακριά από το σχολείο. Πρόκειται για 17 μαθητές Δημοτικού και 6 Νηπιαγωγείου 18 συνολικά οικογενειών του Ηρακλείου.

Όπως είναι γνωστό, το νομικό πλαίσιο έχει αλλάξει και έχει αυστηροποιηθεί, λόγω των νέων δεδομένων. Μετά από αυτή την εξέλιξη, οι διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης επικαιροποίησαν τα στοιχεία των παιδιών που δεν κάνουν μάθημα από την αρχή της σχολικής χρονιάς ως και σήμερα. Έγινε συνάντηση με τον εισαγγελέα Ηρακλείου και αποφασίστηκε με το άνοιγμα των σχολείων να κληθούν οι γονείς των μαθητών να αναθεωρήσουν τη στάση τους.

Ο διευθυντής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ. Μανώλης Μπελαδάκης, αναφέρει στο Cretalive πως θα δοθεί ένα εύλογο χρονικό διάστημα περιθώριο ώστε να δουν τα σχολεία την εξέλιξη της υπόθεσης και κατά πόσο οι γονείς ανταποκρίνονται σε αυτό το κάλεσμα. Αν δεν υπάρχει θετική ανταπόκριση στα μέσα της ερχόμενης βδομάδας, εκτός απροόπτου, η υπηρεσία θα ζητήσει από τα σχολεία να συμπληρώσουν μία φόρμα με όλα τα στοιχεία και αυτά θα κοινοποιηθούν στον εισαγγελέα για περαιτέρω ενέργειες.

«Θεωρούμε πως η θέση των μαθητών είναι στα σχολεία και τις τάξεις, με τη συνεργασία των εκπαιδευτικών θα ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα προκύπτουν. Καλούμε τους γονείς να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση, να μη στερήσουν από τα παιδιά τους το μεγαλύτερο αγαθό που είναι το δικαίωμα στη μόρφωση», τονίζει ο κ. Μπελαδάκης.

Σε επίπεδο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ηρακλείου, υπάρχει μία περίπτωση παιδιού που δεν πηγαίνει στο σχολείο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.