ΑΝΤΙΓΡΙΠΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΟ : Το φετινό αντιγριπικό εμβόλιο (περίοδος 2019-20) παρέχει προφύλαξη έναντι του ιού της πανδημίας Α (H1N1) που εμφανίστηκε το 2009.

Η εποχή της γρίπης καταφτάνει και όλοι οφείλουν να πάρουν τα μέτρα τους, όπως μας συμβουλεύει πάντα ο γιατρός μας.

Ποιοι δικαιούνται δωρεάν το αντιγριπικό εμβόλιο και πόσο κοστίζει;
Η περίοδος της εποχικής γρίπης πλησιάζει και ήδη στα ράφια των φαρμακείων και του Ηρακλείου διατίθενται τα αντιγριπικά εμβόλια.

Όσον αφορά το κόστος του, η λιανική τιμή του τετραδύναμου κυμαίνεται από 10,72 έως 13,73 ευρώ, ενώ χορηγείται δωρεάν με ιατρική συνταγή στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού.

Επισήμως ο αντιγριπικός εμβολιασμός άρχισε την 1η Οκτωβρίου και αναμένεται να διαρκέσει έως και τα μέσα Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τους ειδικούς, η περίοδος της εποχικής γρίπης είναι από τον Οκτώβριο έως και τον Απρίλιο, με πιθανή έξαρση μεταξύ Δεκεμβρίου και Μαρτίου.

Το φετινό αντιγριπικό εμβόλιο (περίοδος 2019-20) παρέχει προφύλαξη έναντι του ιού της πανδημίας Α (H1N1) που εμφανίστηκε το 2009.

Αντιγριπικό εμβόλιο : Γιατί πρέπει να εμβολιαζόμαστε σε αριθμούς

Η εποχή της γρίπης καταφτάνει και όλοι οφείλουν να πάρουν τα μέτρα τους, όπως μας συμβουλεύει πάντα ο γιατρός μας.

Κάτι που αποδεικνύεται και πρακτικά πια, με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε στο «Journal of Human Resources» και μας λέει για τα κοινωνικά οφέλη που έχει ο αντιγριπικός εμβολιασμός.

Οι ερευνητές βρήκαν λοιπόν πως μία αύξηση του αριθμού των εμβολιασθέντων κατά 1% θα καταλήξει σε 795 λιγότερους θανάτους κάθε χρόνο. Και θα εξοικονομήσει από το δημόσιο σύστημα υγείας κάπου 14,5 εκατ. ώρες εργασίας.

«Σε οικονομικούς όρους, οι εκτιμήσεις υποδεικνύουν πως κάθε εμβόλιο αποδίδει τουλάχιστον 63 δολάρια σε κοινωνικά επιδόματα, εξαιτίας της μειωμένης θνησιμότητας, και 87 δολάρια σε όρους μειωμένης εργασιακής απουσίας», γράφει η καθηγήτρια Οικονομικών στο Πολιτειακό Πολυτεχνείο της Καλιφόρνια, Corey White.

Τα αποτελέσματά της μελέτης συμφωνούν με τα επίσημα στοιχεία που δίνει το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών των ΗΠΑ, σύμφωνα με το οποίο το 3-11% των πολιτών των ΗΠΑ νοσούν κάθε χρόνο από γρίπη, καταλήγοντας σε 12.000-79.000 θανάτους ετησίως.

Η μελέτη καταλήγει πως τα μεγαλύτερα οφέλη από τον εμβολιασμό κατά της γρίπης έχουν οι άνθρωποι της τρίτης ηλικίας. Και μετά τα άτομα που ανήκουν στις λεγόμενες ομάδες υψηλού κινδύνου…

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 5 (2 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.