Αντιδράσεις προκάλεσε στα κατεχόμενα η τοποθέτηση της σημαίας του Βυζαντίου σε τζαμί στη Λάρνακα.

Ο Τ/κ ηγέτης, Μουσταφά Ακιντζί, δήλωσε πως “η ελληνοκυπριακή διοίκηση”, όπως αποκάλεσε την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, πρέπει να βρει αυτούς που είναι υπεύθυνοι για την τοποθέτηση σημαίας του Βυζαντίου σε τέμενος στη Λάρνακα.

Eίπε πως άκουσε για το περιστατικό αυτό από τον Μουφτή Ταλίπ Αταλάι και ανέφερε πως “υπάρχουν κάποιες ομάδες που αναμένουν κάτι από τέτοιες προκλήσεις”.

Επεσήμανε πως η πράξη αυτή δεν πρέπει να υποτιμηθεί και πως “η ελληνοκυπριακή διοίκηση”, κατά την έκφρασή του, πρέπει να ασχοληθεί με αυτό το θέμα.

Διαβάστε:Τουρκικά ΜΜΕ: Άγνωστος κρέμασε σε τζαμί στη Λάρνακα βυζαντινή σημαία

O “πρωθυπουργός” στα κατεχόμενα Ερσίν Τατάρ κάλεσε την “ελληνοκυπριακή διοίκηση”, όπως αποκάλεσε την Κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, να σταματήσει την άνοδο κινήματος κατά του Ισλάμ, που όπως ανέφερε, υπάρχει στις ελεύθερες περιοχές.

Αναφερόμενος στο θέμα της τοποθέτησης σημαίας του Βυζαντίου σε τέμενος είπε πως αυτή δεν πρέπει να αγνοηθεί και την καταδίκασε.

Ανέφερε πως πρέπει να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι και να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα.

Δεν μπορούμε να δεχθούμε ρατσιστικές και φασιστικές ενέργειες ή την παραγνώρισή τους, ανέφερε.

Αντίδραση από Άγκυρα

«Μετά τη ρίψη μολότοφ στον περίβολο του τζαμιού Κιοπρουλού στη Λεμεσό της Κύπρου, Καταδικάζουμε σφόδρα την ύψωση μίας βυζαντινής σημαίας στο τζαμί Τούζλα στη Λάρνακα και καλούμε την ελληνοκυπριακή διοίκηση να βρει τους δράστες αμέσως”.

Το μίσος κατά του Ισλάμ δεν μπορεί να γίνει ανεκτό», αναφέρει σε μήνυμά του στο twitter ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του ΣΙΓΜΑ στην Κωνσταντινούπολη, Μαρία Ζαχαράκη.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.