Τι είπε ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος για Τσατσόπουλο και Άγιο Παΐσιο. Την αντίδραση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών προκάλεσαν τα αρνητικά σχόλια του Πέτρου Τατσόπουλου για τον Άγιο Παΐσιο και την τηλεοπτική σειρά που αναφέρεται στην ζωή του.

Σε δηλώσεις του ο Σεβασμιώτατος, τόνισε πως η ειρωνεία και ο χλευασμός δείχνει πρόβλημα και ταραχή σε αυτόν που τα έχει, ενώ παράλληλα επισήμανε πως είναι άσχημο για όλους μας να κρίνουμε κάτι χωρίς να το έχουμε δει.

Ασκεί κριτική χωρίς καν να έχει δει το έργο και ενδεχομένως χωρίς καν να έχει γνωρίσει τον Άγιο Παΐσιο.

Και το χειρότερο είναι πως η συγκεκριμένη κριτική δεν απευθύνεται στο καλλιτεχνικό ποιόν της παραγωγής.

Το να χτυπάς ένα πρόσωπο που είναι οικουμενικής αποδοχής επειδή είσαι εγκλωβισμένος σε κάποιες αγκυλώσεις ή ιδεοληψίες προσβάλλει τους ανθρώπους που έχουν πραγματική αμφισβήτηση, πραγματική αναζήτηση της αλήθειας, δηλώνει ο κύριος Συμεών.

Απόψεις σαν του κυρίου Τατσόπουλου προσβάλλουν κατεξοχήν τους άθεους, προσβάλλουν τους ανθρώπους που έχουν διαφορετική αντίληψη από την αντίληψη της Ορθοδοξίας ή και ανθρώπους που μπορεί να μην αποδέχονται την αγιότητα ως έννοια του βεληνεκούς του Αγίου Παΐσιου αλλά έχουν σεβασμό, διότι ο αληθινά άθεος και ο γόνιμα άθεος είναι άνθρωπος που σέβεται την άλλη άποψη.

Έχω γνωρίσει δεδηλωμένους αθέους οι οποίοι τρέφουν απεριόριστο σεβασμό στο πρόσωπο του Αγίου Παϊσίου, οι οποίοι κουβέντιαζαν μαζί του διαλέγονταν, αντιλέγονταν αλλά πάνω από όλα σέβονταν.

Ο κύριος Τατσόπουλος ας μελετήσει τον Άγιο Παΐσιο, ας συνομιλήσει μαζί του και έχει πολλά να κερδίσει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από τις Ιερές Μητροπόλεις στην ΕΚΚΛΗΣΙΑ Online.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.