Την αντίδραση για την επίσκεψη του Κόμη και της Κόμισσα του Γουέσεξ του εκφράζει το «προεδρικό» σε ανακοίνωση του στην οποία αναφέρει ότι απογοητεύει η μη ίση αντιμετώπιση των Τουρκοκυπριακών από την Βρετανία, αμφισβητείται η ειλικρίνεια στο Κυπριακό, ενώ μέσω της Βρετανικής Ύπατης Αρμοστείας συνάντηση με το πριγκιπικό ζεύγος ζήτησε και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ.

Όπως μεταδίδει η ηλεκτρονική ιστοσελίδα «Κίπρις Πόστασι», η τ/κ πλευρά αναμένει από την Μεγάλη Βρετανία την ίση αντιμετώπιση των δύο κοινοτήτων στο νησί και τη «αμερόληπτη» στήριξη των δύο πλευρών.

Σχετικά με δημοσιεύματα στον ε/κ Τύπο για την επικείμενη επίσκεψη στο νησί του Κόμη και της Κόμισσας του Γουέσεξ στις 20 Ιουνίου το «προεδρικό» στην ανακοίνωση του αναφέρει ότι, ο Ερσίν Τατάρ, ηγέτης των Τ/κ, ζήτησε μέσω της Βρετανικής Ύπατης Αρμοστείας όπως ο Κόμης και η Κόμισσα επισκεφτούν και τα κατεχόμενα και έχουν μαζί του συνάντηση, η οποία αφού δεν πρόκειται για επίσημη επίσκεψη να είναι κοινωνικής φύσεως συνάντηση.

Αναφέρεται ακόμα ότι όπως ο Κόμης Έντουαρτ είναι απόφοιτος του Jesus College Cambridge έτσι και ο Ερσίν Τατάρ είναι απόφοιτος του εν λόγω εκπαιδευτικού ιδρύματος και στο πλαίσιο αυτό θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί μια κοινωνική και άτυπη συνάντηση, η οποία θα ήταν «ωφέλιμη».

Προστίθεται ακόμα ότι χθες σε απάντηση στο αίτημα του Τ/κ ηγέτη αναφέρθηκε ότι μια συνάντηση με τον «εκλεγμένο πρόεδρο» του ψευδοκράτους θα δώσει πολιτικό μήνυμα αφού η Μεγάλη Βρετανία δεν αναγνωρίζει τον «πρόεδρο που επέλεξαν οι Τουρκοκύπριοι».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ακόμα ότι η τ/κ ηγεσία «θα αντιδράσει σε τέτοιου είδους απαράδεκτες συμπεριφορές αφού θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μόνο με τον Νίκο Αναστασιάδη χωρίς να αναγνωρίζεται η άλλη ίση κοινότητα στο νησί» σημειώνοντας ότι το πριγκιπικό ζεύγος θα έχει συναντήσεις με κάποιους Τουρκοκύπριους αλλά όχι με την «εκλεγμένη αρχή».

Αμφισβητείται τέλος η ειλικρίνεια της Βρετανίας στην λύση του Κυπριακού.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.