Νέα ανθρωπιστική μεταφορά του Πατριαρχείου Ρουμανίας έφτασε την Τρίτη στη Δημοκρατία της Μολδαβίας, στο Καχούλ, μετά από αυτή που στάλθηκε στο Κισινάου, στις αρχές του μήνα, για τους πρόσφυγες που καταφθάνουν στην περιοχή. Ταυτόχρονα, νέοι από την Αρχιεπισκοπή Άλμπα Ιούλια μεριμνώντας για την προσαρμογή των παιδιών από την Ουκρανία, παραδίδουν μαθήματα Ρουμανικής γλώσσας.

Της Σβετλάδα Λεβίτσκι

Το φορτηγό περιείχε 20 τόνους βοήθειας που αποτελείται από μη αλλοιώσιμα τρόφιμα, ρούχα, κουβέρτες και είδη υγιεινής. Θα φτάσουν στους Ουκρανούς πρόσφυγες μέσω της Επισκοπής Νοτίου Βεσσαραβίας.

“Αυτή η βοήθεια προέκυψε με τη βοήθεια της δράσης “Η χαρά του να προσφέρεις” του Πατριαρχείου Ρουμανίας και της Φιλανθρωπικής Ομοσπονδίας, με την υποστήριξη της Αρχιεπισκοπής Βουκουρεστίου, της Αρχιεπισκοπής Άλμπα Ιούλια, της Αρχιεπισκοπής Ριμνικίου, της Αρχιεπισκοπής Μπουζαίου και Βραντσέας, όπως ανέφερε το Trinitas.

Μια άλλη μεταφορά, αποτελούμενη από 17 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας, ετοιμάζεται από την Αρχιεπισκοπή Άρτζες και Μούσκελ για αποστολή στη Δημοκρατία της Μολδαβίας. Την επόμενη εβδομάδα, η Φιλανθρωπική Ομοσπονδία θα στείλει ένα φορτηγό με ανθρωπιστική βοήθεια στο Κισινάου, στην Κοινωνική Αποστολή «Diaconia», για τους Ουκρανούς πρόσφυγες.

Το συνολικό κόστος της ανθρωπιστικής βοήθειας που έχει προσφέρει η εν Ρουμανία Εκκλησία είναι περίπου 24 εκατομμυρίων λέι.

ope.gr

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.