Εδώ δεν κινδυνεύουν μόνο οι ευπαθείς ομάδες από τον COVID -19, αλλά και οι «ευάλωτες ομάδες» στις οποίες υπάγονται και οι Χριστιανοί.

Το Ιράκ είναι μια από τις πιο επικίνδυνες χώρες για όσους πιστεύουν στον Ιησού και σήμερα η κατάσταση είναι τραγική:

Οι Χριστιανοί είναι εκείνοι που εκτοπίστηκαν από τον ISIS κι άλλες εξτρεμιστικές ομάδες, υπέστησαν βασανιστήρια, βιασμούς και δολοφονίες, δέχθηκαν επιθέσεις στα σπίτια και τις εκκλησίες τους. Κι όχι μόνο άντεξαν, αλλά αυξήθηκαν, καθώς όλο και περισσότερος κόσμος αναζητούσε ελπίδα στον Χριστό.

Για τους Ιρακινούς Χριστιανούς, το χάος και η αβεβαιότητα έχουν πάντα καθορίσει τη ζωή τους. Η σημερινή αβεβαιότητα είναι διαφορετική. Αντί να φύγουν από τα σπίτια τους, οι χριστιανοί μένουν σπίτι και εφαρμόζουν τα πνευματικά διδάγματα που έχουν μάθει καθ ‘όλη τη διάρκεια των διωγμών.

Όπως αναφέρει η οργάνωση International Christian Concern ο αριθμός των Μουσουλμάνων που ασπάζονται το Χριστιανισμό έχει αυξηθεί κυρίως στις μέρες μας, παρά το γεγονός ότι οι εκκλησίες είναι κλειστές.

«Δύσκολοι χρόνοι συνεχίζουν να εκτυλίσσονται στο Ιράκ. Όμως, ενώ αυτές οι μέρες είναι διαφορετικές από τις διώξεις που αντιμετωπίζουν οι Χριστιανοί του Ιράκ, η πίστη τους βαθαίνει. Εξάλλου, οι διωγμοί τους έχουν διδάξει πολλά για τις ημέρες τις δύσκολες – Και σε αυτές βράχος τους είναι πάντα ο Χριστός, ακόμα και με κλειστές τις εκκλησίες» αναφέρει η ICC.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.