Αρχιερατικό Συλλείτουργο πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Θεσσαλονίκης, σήμερα, 10 Απριλίου 2022, Ε' Κυριακή των Νηστειών, προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου, συλλειτουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μετρών και Αθύρων κ. Δημητρίου.

Τους Αρχιερείς πλαισίωσαν Αρχιμανδρίτες, Πρεσβύτεροι και Ιεροδιάκονοι με επικεφαλής τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης Παν. Αρχιμ. π. Ιάκωβο Αθανασίου.

Στις ευλογημένες στιγμές της Λατρευτικής Συνάξεως προστέθηκε και η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του Διακόνου π. Ευθυμίου Στάμου από τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης, ο οποίος το περασμένο Σάββατο 2 Απριλίου στον ίδιο Ναό έλαβε τον πρώτο βαθμό της Ιερωσύνης από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μετρών κ. Δημήτριο.

Πρόκειται για έναν ώριμο νέο Κληρικό, απόφοιτο της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, ο οποίος διακόνησε στο Οικοτροφείο Αρρένων της Ιεράς Μητροπόλεως αλλά και ως Νεωκόρος στον Ναό της Μεταμορφώσεως. Πνευματικό ανάστημα του Παναγιωτάτου από τον καιρό της καταστάσεώς του στην Θεσσαλονίκη, επιλέγοντας μάλιστα τιμητικά να του δώσει το όνομα Άνθιμος!

Μέσα σε κλίμα έντονης συγκίνησης, κατά την προσφώνησή του, ο Διάκονος, ευχαρίστησε τον Παναγιώτατο κ. Άνθιμο για την πατρική αγάπη και την εμπιστοσύνη που τον περιέβαλε όλα αυτά τα έτη. Επί πλέον ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Μετρών κ. Δημήτριο, όπως και όλους τους κληρικούς και πατέρες που του συμπαρεστάθησαν στην κατά Θεόν πορεία και προκοπή του, καθώς και τους γονείς και την οικογένεια του για όλα όσα του προσέφεραν.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τους πνευματικούς του πατέρες από τον π. Γεώργιο Σακελαρίου από την Κρήνη Τρικάλων και τον π. Δημήτριο Κατούνη Κληρικό της Ι.Μ. Δημητριάδος μέχρι τον π. Νικόλαο Παπαγεωργίου, Προϊστάμενο του Ι.Ν. Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Θεσσαλονίκης και τους Εφημερίους του Ναού.

Η μεγάλη του επιθυμία, το όνειρο που είχε ριζώσει από την παιδική του ηλικία στην καρδιά, σιγά σιγά έβγαλε κλαδιά και φούντωσε από τον πόθο για θεία διακονία και τώρα ήλθε το πλήρωμα του χρόνου τόνισε χαρακτηριστικά και εκφράζοντας τα συναισθήματα του για την ιερή αυτή ώρα, το περιέγραψε ως χαρμολύπη. Χαρά γιατί εκπληρώνεται ο άγιος πόθος της ιερωσύνης και λύπη γιατί την τεράστια ευθύνη που αναλαμβάνει εις την αγία του Θεού Ορθόδοξον Εκκλησία.

Ακολούθως, ο Παναγιώτατος Ποιμενάρχης της των Θεσσαλονικέων Εκκλησίας κ. Άνθιμος, απευθύνθηκε στον Διάκονο π. Ευθύμιο με πατρικούς λόγους μιλώντας δι’ ολίγων για το μέγα της Ιερωσύνης υπούργημα και από καρδιάς του ευχήθηκε να διακονεί με αγάπη, φόβο και ταπείνωση τον Θεό και τον Λαό Του.

Κατέθεσε πνευματικές και υποστηρικτικές προς τον νεοχειροτονούμενο σκέψεις και τον κάλεσε να μην κουραστεί να αγωνίζεται για τη δική του σωτηρία αλλά και για την σωτηρία των ανθρώπων που του εμπιστεύεται πλέον ο φιλάνθρωπος Θεός!

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας ο Παναγιώτατος του απένειμε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου, ο οποίος με την σειρά του διένειμε το αντίδωρο στους πιστούς που κατέκλυσαν τον περικαλλή Ναό της Μεταμορφώσεως, που βρίσκεται σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.