"Δεν κάνω τίποτα που να ζορίζει την ψυχή μου" εξηγεί η Ανθή Βούλγαρη.

Με αφορμή το τελευταίο μέρος της φετινής τηλεοπτικής σεζόν, η Ανθή Βούλγαρη παραχώρησε μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο περιοδικό Vita και την Φωτεινή Βασιλοπούλου. Η όμορφη δημοσιογράφος και παρουσιάστρια της εκπομπής «Κοινωνίας ώρας MEGA» αναφέρθηκε στην περιπέτεια που αντιμετώπισε με την υγεία της στέλνοντας το πιο αισιόδοξο μήνυμα ζωής.

Τι έχει αλλάξει μετά την περιπέτεια υγείας σου;

Κοίτα, όταν ένας άνθρωπος περνάει κάτι τόσο σοβαρό, αλλάζει όλη η κοσμοθεωρία του. Έμαθα να ακούω το σώμα μου. Έμαθα να θέτω τα όρια μου και να μην ξεφεύγω πέρα από αυτά. Έμαθα ότι πολλές φορές είναι πιο σημαντικό να διαθέτεις ώρα για να μένεις και σιωπηλός, να παρατηρείς τι συμβαίνει γύρω σου και να κόβεις ταχύτητα. Είναι ένας άλλος τρόπος να δεις τη ζωή. Δεν είμαι πλέον φαν του πάμε με τρελή σπίντα και όπου μας βγάλει. Πηγαίνω ακούγοντας το σώμα μου και δεν κάνω τίποτα που να ζορίζει την ψυχή μου και κατά συνέπεια και το σώμα μου.

«Πάμε να το κάνουμε και ότι γίνει» είπες όταν ήσουν αντιμέτωπη με το πρόβλημα υγείας που είχες. Η φράση αυτή πόση δύναμη κρύβει;

Όταν σου λένε ότι ανά πάσα ώρα και στιγμή μπορεί να σκάσει αυτός ο καλοήθης όγκος που υπάρχει στο κεφάλι σου και πρέπει ή να τον αφαιρέσεις ή να ζεις πάντα με φάρμακα, δεν έχεις επιλογές. Ο άνθρωπος έχει πολύ περισσότερη δύναμη από ότι μπορεί να φανταστεί και το καταλαβαίνεις όταν έρχεσαι αντιμέτωπος με δυσκολίες. Για να το αντιμετωπίσω ωστόσο όλο αυτό, άντλησα δύναμη από τους πολύ δικούς μου ανθρώπους και την προσευχή. Ήταν η πρώτη φορά που πήγα διακοπές. Μέχρι τότε δεν πήγαινα, ήμουν πολύ εργασιομανής. Οπότε και ο εσωτερικός διαλογισμός βοήθησε πάρα πολύ στο να αντλήσω δύναμη.

Τι μήνυμα λοιπόν ζωής στέλνεις στους αναγνώστες μας;

Εάν μπορώ να στείλω ένα μήνυμα, αυτό είναι να ακούνε τα όρια του σώματος και της ψυχής τους, Εκεί νομίζω ότι κρύβεται όλο το μυστικό. Και επειδή ακούω όλο και πιο πολύ για ασθένειες και ψυχοσωματικά, για μένα η ψυχολογία είναι το Α και το Ω.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.