Με την παρουσία των Μητροπολιτών Κορίνθου κ. Διονυσίου, Μεσσηνίας κ.Χρυσοστόμου,Μεγάρων κ. Κωνσταντίνου, Σύρου και Μήλου Δωροθέου Β’ και του Επισκόπου Μπραζαβίλ κ.Παντελεήμονος πραγματοποιήθηκαν στην ιερά νήσο Μήλο ιερές Τελετές και λαμπρές πνευματικές Εκδηλώσεις, για τη μνήμη των Αγίων Πάντων και των ιερών Κατακομβών.

Το απόγευμα του Σαββάτου με πάνδημη λιτανευτική πομπή, οι ιερές εικόνες των Αγίων Πάντων και των ιερών Κατακομβών μετεφέρθησαν από τον ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρυπητής στον αύλιο χώρο των ιερών Κατακομβών, όπου ετελέσθη Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός και τρισάγιο υπέρ αναπαύσεως των εν αυταίς ενταφιασθέντων Χριστιανών.

Ο Σεβασμιώτατος κ.Δωρόθεος Β’ στην προσλαλιά του καλωσόρισε και ευχαρίστησε όλους για την παρουσία τους,εξέφρασε τη χαρά του για τη συνεργασία μεταξύ της Εκκλησίας και της Τοπικής Αυτοδικοίκησης και τοπικών Συλόγων και Φορέων,καρπός της οποίας είναι η ανάδειξη της εορτής των ιερών Κατακομβών.

Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, στην ομιλία του αναφέρθηκε στη διαχρονική πορεία της Εκκλησίας, διά των Ομολογητών και Μαρτύρων Της, όπως αυτοί ανεφύησαν στη ζωή της από τις ιερές Κατακόμβες. Πρό του πέρατος του Εσπερινού,ο Σεβασμιώτατος κ.Δωρόθεος Β’ τίμησε με το μετάλλιο της Ιεράς Μητροπόλεως τον Αρχιερατικό Επίτροπο Μήλου κι Εφημέριο του Ι.Ναού Αγίου Νικολάου Τρυπητής, Πρωτοπρ. Γιαννούλη Μαρκαντώνη.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, στον αύλιο χώρο προτου Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Τρυπητής παρουσιάστηκε Πνευματική και Καλλιτεχνική Εκδήλωση, την οποία παρουσίασε η Αντιδήμαρχος Μήλου κα Σοφία Ψαθα, με τη συμμετοχή της Παιδικής Χορωδείας του Δήμου Μήλου, του Χορευτικού Συγκροτήματος Μήλου, των Μουσικών Συνόλων της ΕΡΤ και της Φιλαρμονικής του Λιμενικού Σώματος,που παρουσιασαν παραδοσιακούς χορούς και τραγούδια και ενθουσίασαν το συγκεντρωμένο πλήθος των θεατών- ακροατών.

Τελουμένης εχθές το πρωί, της Πολυαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Τρυπητής ιεράς νήσου Μήλου, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου, προσήλθε στον Ιερό Ναό ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, τον οποίο υπεδὲχθη στα προπύλαια ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’. Ακολούθως, ο Εξοχὼτατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος επεσκέφθη τον χώρο των ιερών Κατακομβών, όπου ξεναγήθηκε από τον Προϊστάμενο της Β’ Εφορείας Βυζαντινών Αρχαιοτήτων κ. Δημ. Αθανασούλια και εξέφρασε τη χαρά του για την επίσκεψή στου σ’ αυτές και τον ευρύτερο αρχαιολογικό χώρο, τον οποίο και εθαύμασε, ευχόμενος για την περαιτέρω ανάδειξη και προβολή του.

Το μεσημέρι, ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο Συνεδριακό Κέντρο «Γεώργιος Ηλιόπουλος», όπου πραγματοποιήθηκε η τελετή αναγόρευσής του επιτίμου Δημότη Μήλου από τον Δήμαρχο Μήλου και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ο οποίος και ανέγνωσε την ομόφωνη Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μήλου.

κατακόμβες

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.