ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE: Την Εύρεση των Τιμίων Λειψάνων των Αγίων Αναργύρων Κύρου και Ιωάννου γιορτάζει η Εκκλησία μας αύριο 28 Ιουνίου.

Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης-ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE

Με λαμπρότητα τελείται αυτήν την ώρα, απόγευμα Πέμπτης 27 Ιουνίου 2019 ο Εσπερινός επί τη εορτή της ευρέσεως των Τιμίων Λειψάνων των Αγίων Αναργύρων Κύρου και Ιωάννου εις τον Ιερόν Ναόν Αγίων Αναργύρων (παρεκκλήσι Αγίων Αναργύρων Κύρου και Ιωάννου) στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης.

ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ: Αγωνίσθηκαν και οι δύο στα χρόνια του Διοκλητιανού (292 μ.Χ.).

Ο Κύρος καταγόταν από την Αλεξάνδρεια και ο Ιωάννης από την Έδεσσα.

Άριστα καταρτισμένοι στην ιατρική επιστήμη, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς στους φτωχότερους συνανθρώπους τους. Και όχι μόνο δεν έπαιρναν χρήματα από κανένα, αλλά και οι ίδιοι έδιναν τα δικά τους, μέχρι που έμειναν φτωχοί.

Γι’ αυτό και επονομάστηκαν Ανάργυροι. Μαζί με την ιατρική βοήθεια που προσέφεραν στους πάσχοντες, μετέδιδαν σ’ αυτούς και τη σωτήρια αλήθεια του Ευαγγελίου. Τα λόγια τους έδωσαν φως του Χριστού σε πολλούς ειδωλολάτρες.

Άλλα η δράση τους καταγγέλθηκε στις αρχές, με αποτέλεσμα να τους αποκεφαλίσουν και άξια να πάρουν το στεφάνι του μαρτυρίου.

Διαβάστε τη συνέχεια στο άρθρο Αγίων Αναργύρων Κύρου και Ιωάννη: Τι γιορτάζουμε αύριο 28 Ιουνίου 2019Φανούρης Ευστράτιος

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.