Όταν ήμουν 2,5 ετών ήπια χλωρίνη. Είχα πάθει ειλεό και ο γιατρός τους είπε ότι πεθαίνω και πρέπει να με βαφτίσουν. Οι γονείς μου έκλαιγαν. Εμφανίστηκε μια κυρία που εμείς την ερμηνεύσαμε σαν την Παναγία.

Του είπαν να με τάξουν στον Άγιο Νικήτα και θα γίνω καλά. Έγινε το θαύμα και έγινα καλά.

Το 1985 γεννήθηκε το τέταρτο μέλος της οικογένειας μας, ο αδερφός μου. Γεννήθηκε με πρόβλημα στα μάτια του, γεννήθηκε τυφλό. Οι γιατροί δεν τον πρόσεξαν. Ο Αλέξης μας κόλλησε μηνιγγίτιδα. Ότι λεφτά είχαν οι γονείς μου τα έδωσαν για να γίνει καλά. Δεν έγινε ποτέ καλά. Δεν μιλάει, δεν μασάει, δεν περπατάει αλλά πάντα γελάει. Είναι ο φύλακας άγγελος μας.

Επιστολή στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE απέστειλε συγγενής της οικογένειας από το Ηράκλειο Κρήτης , Παναγιώτης Καλαποθαράκος στην οποία αναφέρει τα εξής.

΄΄Αξιότιμοι Κύριοι,

Διάβασα πριν μερικές μέρες το άρθρο που δημοσιεύθηκε στο ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE με τίτλο Ομολόγησε θαύμα παίκτρια ριάλιτι: Με έσωσε η Παναγία από ειλεό- Με τάξανε στον Άγιο Νικήτα

στο οποίο περιγράφετε τα όσα ανέφερε στην τηλεόραση στα πλαίσια ενός προγράμματος η Άννα Μαρία και είδα έκπληκτος ακραίες αντιδράσεις στα social media και κυρίως στο twitter όπου έβριζαν την κοπέλα και την οικογένεια ενώ ορισμένοι δεν δίστασαν να πάνε και παραπέρα βρίζοντας τα ΘΕΙΑ .

Παίρνω την πρωτοβουλία να αποκαταστήσω τα πράγματα και να πω πως όσα ανέφερε η κοπέλα είναι πέρα για πέρα αλήθεια, τα έχει ζήσει όλη η κοινωνία εδώ, τα ξέρουν και οι γιατροί και όλοι. Ήταν μεγάλο θαύμα της αυτό που έγινε σε αυτό το παιδι, έχει περάσει πολλά στη ζωή του και έιναι όλοι πάντοτε ευσεβείς και τιμούν καθημερινά την Παναγία μας για το μεγάλο αυτό δώρο.

Δεν πρέπει να υπάρχει μίσος, ούτε να στήνουμε έναν άνθρωπο στον τοίχο χωρίς να τον γνωρίζουμε και ειδικά να αναφερόμαστε σε θέματα πίστεως.

Παρακαλώ όπως δημοσιευθεί η επιστολή μου

Παναγιώτης Καλαποθαράκος΄΄

Το Μοναστήρι και το Τάμα

65 χλμ νότια του Ηρακλείου, ανατολικά στα «θυμωμένα» Αστερούσια βρίσκεται το ιερό προσκύνημα του αγίου Νικήτα στον Αχεντριά.

65 χλμ νότια του Ηρακλείου, ανατολικά στα «θυμωμένα» Αστερούσια βρίσκεται το ιερό προσκύνημα του αγίου Νικήτα στον Αχεντριά. Η Μονή γιορτάζει τη χάρη του Αγίου, κάθε χρόνο στις 15 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για ένα ναό, χτισμένο μέσα σ’ ένα σπήλαιο, που χρονολογείται από το 17ο αιώνα. Οι πρώτες αναφορές τον τοποθετούν στο 1640 μ.Χ!

Στα πρώτα χρόνια αποτελούσε παλαιό ερημητήριο μοναχών από τη Μονή Κουδουμά.

Από τον εικονογραφικό διάκοσμο του ναού σώζονται μονάχα μερικές τοιχογραφίες. Η οροφή του είναι καμένη από τις επιδρομές των Τούρκων, με χαράγματα από τους επισκέπτες διαφόρων εποχών.

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.