Όπως ανακοίνωσε χθες Τρίτη (21/12) ο πρωθυπουργός, οι πολίτες καλούνται να κάνουν το πρώτο self test πριν από το εορταστικό τραπέζι, την οικογενειακή συγκέντρωση ή τη βραδινή έξοδο και το δεύτερο αμέσως μετά τη λήξη των εορτασμών για την έλευση του νέου έτους, με στόχο την καλύτερη επιδημιολογική επιτήρηση.

Άνοιξε σήμερα το πρωί η πλατφόρμα για τη διάθεση από τα φαρμακεία των δύο δωρεάν self tests και θα παραμείνει ανοικτή μέχρι τις 31/12.
Όπως ανακοίνωσε χθες Τρίτη (21/12) ο πρωθυπουργός, οι πολίτες καλούνται να κάνουν το πρώτο self test πριν από το εορταστικό τραπέζι, την οικογενειακή συγκέντρωση ή τη βραδινή έξοδο και το δεύτερο αμέσως μετά τη λήξη των εορτασμών για την έλευση του νέου έτους, με στόχο την καλύτερη επιδημιολογική επιτήρηση.

Πώς θα αξιοποιηθούν οι δωρεές που συγκεντρώθηκαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας
Την αξιοποίηση των δωρεών που συγκεντρώθηκαν από τον περασμένο Απρίλιο έως σήμερα στον Ειδικό Λογαριασμό Αποπληρωμής Εκτάκτων Δαπανών για την αντιμετώπιση της νόσου Covid-19, ανακοίνωσαν οι υπουργοί Οικονομικών και Υγείας, Χρήστος Σταϊκούρας και Θάνος Πλεύρης. Στην παρουσίαση πήραν μέρος εκπρόσωποι των φορέων που θα ενισχυθούν από τις δωρεές για την υλοποίηση δράσεων πρόληψης και αντιμετώπισης της πανδημίας και των επιπτώσεών της.

«Εργαζόμαστε, όλοι μαζί, Κράτος, επιχειρήσεις, φορείς και πολίτες, με αλληλεγγύη και συνοχή, για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις και τις δυσκολίες. Χέρι- χέρι, δημόσιος, ιδιωτικός τομέας και κοινωνία των πολιτών, θα βγάλουμε την κοινωνία από τις δύσκολες συνθήκες», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Όπως επεσήμανε ο υπουργός, «στην κρίσιμη αυτή προσπάθεια, δεν περισσεύει κανείς. Μέσα στο κλίμα παγκόσμιας αβεβαιότητας που- αναπόφευκτα- δημιούργησε η πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, η πρωτοβουλία της κυβέρνησης σκόπευσε να αναδείξει τη σημασία της εθνικής ενότητας και αλληλεγγύης, ως οδηγό για την αντιμετώπιση των προκλήσεων που αντιμετωπίζει και η χώρα μας».

Ο κ. Σταϊκούρας ευχαρίστησε του περισσότερους από 450 πολίτες και επιχειρήσεις που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για προσφορά και απέδειξαν ότι οι Έλληνες είναι δυναμικά παρόντες στη μάχη, ενωμένοι και αλληλέγγυοι. Και κατέληξε λέγοντας ότι «οι πόροι που διέθεσαν επιστρέφουν στην κοινωνία, καλύπτουν σημαντικές ανάγκες, αξιοποιούνται με κοινωνική ευαισθησία, διαφάνεια, αποτελεσματικότητα και σεβασμό, και στο τελευταίο ευρώ».

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, από την πλευρά του, έκανε λόγο για μία πρωτοβουλία της κυβέρνησης που ήρθε η ώρα να επιστρέψει στην ίδια την κοινωνία. Όπως τόνισε ο κ. Πλεύρης, όλο αυτό το διάστημα το ΕΣΥ ενισχύθηκε με 12.000 επικουρικούς εργαζομένους, 2000 μόνιμο προσωπικό και 700 κλίνες ΜΕΘ για να αντιμετωπιστεί η πανδημία του κορωνοϊού.

Δίπλα σ’ αυτή την προσπάθεια υπάρχουν συνέργειες από τον ιδιωτικό τομέα αλλά και οι προσφορές των πολιτών τόνισε ο υπουργός και είπε ότι οι τέσσερις δράσεις που ανακοινώθηκαν αφορούν στους τομείς της Υγείας. Τα 17 νέα ασθενοφόρα -όπως είπε- θα συμβάλουν σημαντικά στο έργο του ΕΚΑΒ, το Χαμόγελο του Παιδιού μας βοηθά στην πρόληψη, όσο και ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός με στελέχωση εμβολιαστικών κέντρων και οι Γιατροί του Κόσμου καλύπτουν ένα μεγάλο κομμάτι των ευάλωτων πληθυσμών και βοηθούν το υπουργείο υγείας.

«Ευελπιστούμε ότι με την συνέχιση της εμβολιαστικής κάλυψης, θα έχουμε μία καλύτερη νέα χρονιά σε σχέση με την πανδημία» κατέληξε υπουργός υγείας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου έκανε λόγο για επιβάρυνση του ΕΚΑΒ με την πανδημία που ευτυχώς όμως το βρήκε προετοιμασμένο, όπως είπε, καθώς ενισχύθηκε με επικουρικό προσωπικό. Ο ίδιος μιλώντας για τα 17 νέα ασθενοφόρα, είπε ότι «είναι πολύτιμος βοηθός στους ανθρώπους του ΕΚΑΒ να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους πολίτες και κατέληξε λέγοντας ότι «η πανδημία έδειξε έμπρακτα ότι η συνεργασία ιδιωτικού και δημοσίου τομέα αλλά και η σύμπραξη των πολιτών είναι πολύ σημαντική για να παραμείνει το ΕΚΑΒ δίπλα στους πολίτες».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Α. Αυγερινός ανέφερε ότι εν μέσω πανδημίας, η νοσηλευτική υπηρεσία του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού τέθηκε στη διάθεση του υπουργείου Υγείας και συνέβαλε σημαντικά στους εμβολιασμούς.

Ο πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού Κ. Γιαννόπουλος, απευθυνόμενος στους δύο υπουργούς, τους ευχαρίστησε λέγοντας ότι «αισθανόμαστε ότι έχουμε αξιοπρέπεια και την δουλειά που κάνουμε» και συμπλήρωσε: «μας δίνεται η δυνατότητα να αυξήσουμε τις δράσεις στις κινητές ιατρικές προληπτικές μονάδες» που είναι σε όλη τη χώρα.

Τέλος, η Ευγενία Θάνου γενική διευθύντρια των Γιατρών του Κόσμου είπε ότι είναι πολύ μεγάλη τιμή η βοήθεια που προσφέρεται στους Γιατρούς του Κόσμου οι οποίοι υπηρετούν 30 χρόνια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και είναι δίπλα στο κράτος και συνεπικουρούν το έργα του τα οποία αφορούν τις ευαίσθητες ομάδες πληθυσμού.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.