ΟΠΕΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ: Την Παρασκευή, 17 Ιουλίου και ώρα 00:01, θα κλείσει προσωρινά η ηλεκτρονική πλατφόρμα αιτήσεων Α21 για το επίδομα παιδιού 2020, όπως συμβαίνει, πριν από κάθε νέα πληρωμή.

Κατόπιν αυτού, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν θα δέχεται νέες αιτήσεις, μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της τρίτης διμηνιαίας δόσης για το 2020.

Καταβολή του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (πρώην ΚΕΑ) για τον μήνα Ιούλιο 2020

Η πληρωμή στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής

Η πληρωμή μηνός Ιουλίου 2020 στους δικαιούχους (όσοι έχουν υποβάλλει αίτηση μέχρι και την 30 Ιουνίου 2020 και έχει εγκριθεί) του προγράμματος «Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα» (πρώην ΚΕΑ) θα γίνει την τελευταία εργάσιμη του Ιουλίου 2020 δηλαδή την Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020

ΟΑΕΔ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: «Αγκάθι» χαρακτηρίζεται η χαλάρωση της εφαρμογής των μέτρων προστασίας και των κανόνων περιορισμού της διασποράς, ειδικά στο χώρο της εστίασης.

Συγκεκριμένα, προβληματισμό προκαλούν η πλημμελής χρήση ή πλήρης απουσία μάσκας από το προσωπικό εστιατορίων, καφετεριών κλπ.

Με στόχο να υπενθυμίσει τους κανόνες που ισχύουν για την προστασία από τον κορονοϊό σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, ειδικά σε ό,τι αφορά το προσωπικό, οι αρμόδιες υπηρεσίες αναμένεται να εκδώσουν αύριο σχετική εγκύκλιο.

Επίδομα ενοικίου (στέγασης) 2020 – Η πληρωμή για τον μήνα Ιούλιο 2020

Η πληρωμή στους δικαιούχους γίνεται μετά την έγκριση με υπουργική απόφαση δαπάνης σε βάρος των πιστώσεων του προϋπολογισμού εξόδων του υπουργείου Εργασίας, οικονομικού έτους 2020, προκειμένου να χρηματοδοτηθεί ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) για την κάλυψη της καταβολής, σύμφωνα με την κυα του επιδόματος ενοικίου (στέγασης)

Επίδομα ενοικίου (στέγασης). Τι πρέπει να προσέξουμε στην αίτηση

Επίδομα ενοικίου (στέγασης). Κάθε πότε πρέπει οι δικαιούχοι να υποβάλουν αίτηση

ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2020

Την καταβολή αναδρομικών για τις περικοπές συντάξεων που επιβλήθηκαν από τα μνημόνια, αλλά μόνο για χρονικό διάστημα 11 μηνών (από Ιούνιο 2015 έως Μάιο 2016) για όλους όσοι έχουν καταθέσει ή επρόκειτο να καταθέσουν αγωγές μέχρι χθες (14/7/2020) αναγνώρισε χθες το Συμβούλιο της Επικρατείας, με την απόφαση της πιλοτικής δίκης, την οποία διεξήγαγε στις 10 Ιανουαρίου, ύστερα από αίτημα που υπέβαλε ο ΕΦΚΑ.

Με την επιφύλαξη ανάγνωσης και μελέτης των αναλυτικών αποφάσεων, αφού επί του παρόντος έχουμε υπόψη μόνο τις περιλήψεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα και λαμβάνοντας υπόψη τις εκτιμήσεις που διατυπώνουν ειδικοί νομικοί, τα πρώτα συμπεράσματα που προκύπτουν από τη νέα απόφαση του ΣτΕ είναι τα εξής:

Η απόφαση του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου ικανοποιεί το αίτημα επιστροφής αναδρομικών για λίγους και διατηρεί την αγωνία για τους περισσότερους.

Επιδικάζει, δηλαδή, τα αναδρομικά των 11 μηνών για λιγότερους από 250.000 που έχουν προσφύγει δικαστικά, ενώ το σύνολο των συνταξιούχων προσεγγίζει τα 2,5 εκατ. πολίτες, με βάση τα στοιχεία του Ιουνίου.

Βεβαίως, προδικάζει ανάλογη απόφαση για την καταβολή των αναδρομικών του 11μήνου και για όσους αποφασίσουν να προσφύγουν τώρα στα δικαστήρια.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.