Φοβούνται τρομοκρατικό χτύπημα στο κέντρο της Αθήνας:

”Θέμα χρόνου” το να αναπτυχθεί τρομοκρατική δυναμική στην Αθήνα ισχυρίζονται πηγές της ΕΛ.ΑΣ. Αφορμή, το τελευταίο περιστατικό στο κέντρο της Αθήνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, έξω από τη Διεύθυνση Αλλοδαπών ένας άνδρας άρχισε να φωνάζει το γνωστό «Αλλαχού Ακμπάρ» (ο θεός είναι μεγάλος), με κρατούμενους να βγαίνουν στα παράθυρα και να αρχίζουν να φωνάζουν και εκείνοι, δημιουργώντας έτσι μία έκρυθμη κατάσταση.

Ο άνδρας συνελήφθη αλλά οι οι ελληνικές υπηρεσίες ασφαλείας βρίσκονται σε εγρήγορση μετά το αιματηρό τρομοκρατικό χτύπημα τζιχαντιστών στη Βαρκελώνη.

Η Ελλάδα δεν έχει βιώσει ακόμα την ένταση του κινδύνου της ισλαμικής τρομοκρατίας τονίζεται στο εγχειρίδιο του Κέντρου Μελετών Ασφάλειας, ωστόσο οι χώρες του Νότου θα βρεθούν αντιμέτωπες με σημαντικές προκλήσεις τα επόμενα χρόνια.

Αξιοσημείωτο γεγονός ότι το Κοράνι κάνει ειδική αναφορά στους Έλληνες. Κομβικό είναι ότι η Ελλάδα θεωρείται από τους τζιχαντιστές αφ’ ενός διάδρομος, αφ’ ετέρου χώρος όπου διατηρούν πυρήνες στήριξης.

Η χώρα μας είναι μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ και είναι γεωγραφικά προσβάσιμη από τη Μέση Ανατολή. Δεν δύναται λοιπόν να αποκλεισθεί το ενδεχόμενο να καταστεί δυνητικός στόχος ριζοσπαστικών ισλαμικών οργανώσεων.

Καραγιάννης Ανδρέας
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.