Είναι όλοι ασφαλείς. Η Πρεσβεία της χώρας μας επικοινωνεί καθημερινά μαζί τους. Δεν υπάρχει λόγος πανικού, λαμβάνουμε όλα τα μέτρα σε περίπτωση που χρειαστεί.

Της Δήμητρας Μακρυγιάννη

Δεκαπέντε Κύπριοι βρίσκονται αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία με την κατάσταση να είναι ρευστή και με τα σύννεφα πολέμου να αιωρούνται πάνω από την χώρα. 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κίεβο, η πλειοψηφία των περιπτώσεων των Κυπρίων που βρίσκονται σε ουκρανικό έδαφος πρόκειται για ταξιδιώτες. Άτομα που βρέθηκαν στην χώρα για ολιγοήμερες διακοπές αλλά και άτομα που έπρεπε να μεταβούν στην Ουκρανία για επαγγελματικούς σκοπούς. Ανάμεσα στα δεκαπέντε άτομα μία φοιτήτρια αλλά και οικογένειες που ζουν μόνιμα στην χώρα.

Πρεσβεία ΚΔ στο Κίεβο
Είναι όλοι ασφαλείς. Η Πρεσβεία της χώρας μας επικοινωνεί καθημερινά μαζί τους. Δεν υπάρχει λόγος πανικού, λαμβάνουμε όλα τα μέτρα σε περίπτωση που χρειαστεί. 

Οι περισσότεροι βρίσκονται στην πρωτεύουσα της χώρας, χιλιόμετρα μακριά από τα σύνορα όπου επικρατεί η έκρυθμη κατάσταση.

ΤΟΥΣ ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ

Πληροφορίες του ALPHA αναφέρουν πως κάποια άτομα ακόμη δεν έχουν καταφέρει να επιστρέψουν από την Ουκρανία στην Κύπρο καθώς ο κορωνοιός…είχε άλλα σχέδια γι` αυτούς. Κάποιοι έχουν νοσήσει και έτσι έχουν αναγκαστεί να παραμείνουν σε καραντίνα στην Ουκρανία μέχρι να μπορέσουν να ταξιδέψουν και πάλι. 

ΑΝΟΙΧΤΑ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

Τα αεροδρόμια της χώρας είναι ανοιχτά και σύμφωνα με πληροφορίες εξακολουθούν να πραγματοποιούνται κανονικά οι πτήσεις από Ουκρανία προς Κύπρο. Με την πρώτη ευκαιρία οι Κύπριοι ταξιδιώτες θα μπορούν να διευθετήσουν άμεσα την πτήση τους για επιστροφή. 

Η Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στο Κίεβο είναι σε στενή επικοινωνία και με την ουκρανική κυβέρνηση η οποία καθησυχάζει τους αρμόδιους πως δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας.

Την ίδια ώρα ωστόσο το Υπουργείο Εξωτερικών έχει προχωρήσει σε ισχυρή σύσταση όπως αποφεύγονται τα ταξίδια προς  την Ουκρανία λόγω της πιθανής κλιμάκωσης της κρίσης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.