ΤΕΜΠΗ: Ο 23χρονος φοιτητής Νομικής του ΑΠΘ Κυπριανός Παπαϊωάννου είναι μεταξύ των θυμάτων της τραγωδίας στα Τέμπη. Η συγκίνηση και για τη δική του απώλεια ξεχειλίζει τόσο στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Αυγόρου στην Κύπρο, όσο και στη Θεσσαλονίκη, όπου η πανεπιστημιακή κοινότητα είναι συγκλονισμένη.

Ο Κυπριανός, γιος παπά και παιδί μιας οικογένειας με έξι παιδιά, είχε φύγει από την οικογένειά του για τις σπουδές του. Ο πάτερ Χριστόδουλος είχε συγκινήσει όταν, φτάνοντας στον τόπο της τραγωδίας είχε ζητήσει να κάνει μια δέηση για το παιδί του, εκεί που ο γιος του συνάντησε τον θάνατο.

“Ο χειρότερος εφιάλτης της ζωής μου, να χάσω παιδί”
Λίγες μέρες αργότερα, συγκλονίζει και πάλι δείχνοντας μεγαλείο ψυχής μέσα στον θρήνο του. Μιλώντας στο Mega είπε, ότι “είναι δύσκολο για έναν γονιό να χάνει το παιδάκι του που το μεγάλωσε ώρα με την ώρα, μέρα με την μέρα. Ο χειρότερος εφιάλτης της ζωής μου, γιατί έχω έξι παιδιά, ήταν να χάσω παιδί. Κι όμως, τώρα το βιώνω. Κακία δεν μπορώ να ακούω, αυτό το κυνηγητό που γίνεται. Είμαστε όλοι άνθρωποι, όλοι μπορεί να κάνουμε λάθη.

Ας τους συγχωρήσουμε. Εγώ εκείνο βρήκα μέσα μου στήριγμα. Ότι βοηθάω και τον εαυτό μου και την ψυχή του Κυπριανού. Δεν μπορεί να σε παρηγορήσει άνθρωπος, ούτε τα φάρμακα, ούτε οι ψυχολόγοι, ούτε τα λόγια των ανθρώπων”, είπε αρχικά.

“Θα συγχωρώ τους αίτιους…”
“Θα συγχωρώ τους αίτιους για να παρηγορηθεί η ψυχή μου και η ψυχή αυτού που έχει φύγει. Όταν εκνευρίστηκα κάποια στιγμή για τα λάθη, ένιωσα μέσα μου ότι προδίδω τον Κυπριανό. Γιατί εάν εγώ τώρα είχα κάτι με τον γιο μου, αν είχαμε μαλώσει και έφευγε “έτσι ξαφνικά”, δεν θα μπορούσα να ησυχάσω. Καλή Ανάσταση. Αυτό θα του έλεγα.

Αυτός ήταν πολύ ακριβής στη συνείδησή του. Δεν άφηνε στην συνείδησή του κρατούμενα ο Κυπριανός. Από μωρό ήταν έτσι. Ήταν πολύ καλό παιδί”, είπε ο ιερέας Χριστόδουλος Παπαϊωάννου.

Εκτός από τον Κυπριανό Παπαϊωάννου, η Κύπρος πενθεί και για την 24χρονη Αναστασία Αδαμίδου από την Πάφο η κηδεία της οποίας έχει επίσης προγραμματιστεί για σήμερα με την παράκληση εκ μέρους της οικογένειάς της, οι τηλεοπτικές κάμερες να μείνουν μακριά.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.