Τζουμέρκα-Πυρκαγιά ξέσπασε στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Πραμάντων

Σοβαρές ζημίες στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Πραμάντων, ο οποίος έχει χαρακτηριστεί μνημείο, προκάλεσε η πυρκαγιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Η φωτιά κατέστρεψε μεγάλο τμήμα από ξυλόγλυπτο τέμπλο του ναού και προκάλεσε και άλλες μικρότερες φθορές. Ο Ιερός Ναός βρίσκεται στην πλατεία του χωριού, και μόλις έγινε αντιληπτή η πυρκαγιά από τους κατοίκους, με ότι μέσο διέθεταν επιχείρησαν να την σβήσουν και ειδοποίησαν την Πυροσβεστική η οποία όμως έφτασε μετά από αρκετή ώρα, λόγω της μεγάλης απόστασης.

Σε δηλώσεις του για το θέμα, ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές ανέφερε:

«Είναι ένα γεγονός πολύ θλιβερό και σοκαριστικό για όλους τους Πραμαντιώτες. Η Αγία Παρασκευή, είναι σημείο αναφοράς για όλους μας και άμεσα, ξεκινούν οι ενέργειές μας για την αποκατάσταση όλων των ζημιών και την επαναφορά του Ιερού Ναού στην πρότερη κατάστασή του. Θα χρησιμοποιηθούν οι καλύτεροι στο είδος τους μηχανικοί, τεχνίτες και συντηρητές».

Ο δήμαρχος είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Μητροπολίτη ‘Αρτας και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, ενώ όπως είπε θα ενημερωθούν αύριο οι υπηρεσίες της Εφορίας Αρχαιοτήτων, καθώς ο Ιερός Ναός είναι χαρακτηρισμένος ως μνημείο.

Παράλληλα τόνισε, πως με αφορμή το δυσάρεστο αυτό γεγονός, επαναφέρει το πάγιο αίτημά , για την εγκατάσταση ενός Πυροσβεστικού Κλιμακίου στην έδρα του Δήμου, η οποία είναι η πλέον απομακρυσμένη έδρα Δήμου στο Νομό Ιωαννίνων.

Ανείπωτη καταστροφή στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Πραμάντων

Ανείπωτη καταστροφή στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Πραμάντων

 

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.