Ο κόσμος αγκάλιασε με την πηγαία αγάπη του και την διψασμένη ψυχή του- για πασχαλιάτικο εορτασμό- την θεσπέσια Ακολουθία της κορύφωσης του Θείου δράματος σήμερα Μεγάλη Παρασκευή του 2022 μετά από δυο χρόνια αποχής του λαού από τον εκκλησιασμό του Πάσχα!

Σήμερα όλοι θυμηθήκαμε και βιώσαμε τα Σωτήρια και φρικτά Πάθη του Κυρίου και Θεού μας! Τους εμπτυσμούς, τα μαστιγώματα, τους εμπαιγμούς, τους εξευτελισμούς, τα χτυπήματα, το ακάνθινο στεφάνι και κυρίως τη Σταύρωση και τον θάνατο του Κυρίου.

Αυτό εισέπραξα , Αυτό είδα, αυτό άκουσα! Ολοι μαζί σήμερα στον Αγιο Διονύσιο Αρεοπαγίτη στην Αθήνα με την προτροπή του Επισκόπου Ευρίπου κ. Χρυσοστόμου που προεξήρχε ψάλαμε τρεις φορές΄΄ Η ΖΩΗ ΕΝ ΤΑΦΩ ΄΄ .Ηταν κάτι ανείπωτο. Σκιρτούσε η καρδιά σου, βούρκωναν τα μάτια σου και μία ταπεινοφροσύνη έβγαινε από τα σπλάχνα σου, όταν έβλεπες ανθρώπους κάθε ηλικίας και μορφωτικού και κοινωνικού επιπέδου να υψώνουν τη φωνή στο εν λόγω εγκώμιο … σαν να ήθελαν να φτάσει στον ουρανό.

Αφού τελέστηκε μεγαλοπρεπώς με τάξη και δέος η Ακολουθία των επιταφίου ακολούθησε λιτανεία στους κεντρικούς δρόμους του Κολωνακίου με τον κόσμο να βγαίνει στα μπαλκόνια με θυμίαμα και εργαζόμενοι στα καταστήματα εστίασης να σταματούν κάθε δραστηριότητα για να βγουν να προσκυνήσουν τον επιτάφιο που πέρναγε από την πόρτα τους..

Μετά τη λιτανεία όλοι οι πιστοί πέρασαν κάτω από τον επιτάφιο στην είσοδο του Ιερού Ναού για να πάρουν την ευλογία της ημέρας αλλά και να ομολογήσουν έτσι την πίστη τους στον Χριστό, μου είπε ένας παλαιός Αθηναίος!

Φανούρης Ευστράτιος
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.