Πραγματοποιήθηκε σήμερα έκτακτη Σύναξη της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους, η οποία αποφάσισε τη λήψη πρόσθετων μέτρων μετά τα κρούσματα κορωνοϊού που παρουσιάστηκαν σε μονές.

Ειδικότερα, επιτρέπεται η έκδοση μόνο ειδικών διαμονητηρίων με ανώτατο όριο ως 10 άτομα ανά μονή, πέντε ανά Κοινοβιακή Σκήτη, δύο ανά Κυριακό εκάστης Ιδιορρύθμου Σκήτης, και ένα ανά έκαστον Ιερό κελλίο ή Καλύβη ή Ησυχαστήριο.

Στην απόφαση, τονίζεται ιδιαιτέρως ότι δεν επιτρέπεται η μετακίνηση των εισερχομένων στο Άγιο Όρος σε άλλη μονή, εκτός από αυτήν στην οποία διαμένουν.

Σε περίπτωση εμφάνισης ύποπτων κρουσμάτων θα πρέπει να ειδοποιείται αμέσως το Κέντρο Υγείας και η Ιερά Επιστασία προκειμένου να ληφθούν τα δέοντα μέτρα.

Επίσης, κρίνεται απαραίτητη η λήψη αναγκαίων μέτρων υγιεινής με θερμομετρήσεις και χρήση αντισηπτικών, προστασίας και αποφυγής συνωστισμού.

Τέλος, στο εξής θα επιτρέπεται η είσοδος στο Άγιο Όρος προσκυνητών από το εξωτερικό μόνο με αρνητικό τεστ ανίχνευσης του κορωνοϊού.

Σημειώνεται ότι το πρωί μετέβη στις Καρυές ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρα με τον Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου και κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, προκειμένου να αξιολογήσουν την κατάσταση μετά την εμφάνιση κρουσμάτων κορωνοϊού στο Άγιο Όρος.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.