Ο Άγιος Σεραφείμ του Σαρώφ είναι ένας από τους πιο αγαπημένους αγίους όχι μόνο της Ρωσικής Εκκλησίας, αλλά ολόκληρης της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος ταξίδεψε στα Μοναστήρια Σαρώβ και Ντιβέγιεβο για τον εορτασμό της επετείου της αποκάλυψης των λειψάνων του Αγίου (1 Αυγούστου), η οποία ενισχύθηκε από την πνευματική χαρά του αγιασμού ενός νέου τόπου λατρείας.

Ο προκαθήμενος της Ρωσικής εκκλησίας αφού αγίασε τον Καθεδρικό Ναό του Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ, τέλεσε και την πρώτη Θεία Λειτουργία με τη συμμετοχή 14 ακόμη ιεραρχών και κληρικούς της περιοχής.

Ο Ναός του Οσίου Σεραφείμ του Σαρώφ είχε χτιστεί στο ίδιο σημείο το 1744, αλλά το 1951 ανατινάχτηκε από τους Σοβιετικούς. Το μοναστήρι είχε κλείσει το 1925 και οι μοναχοί αντιμετώπισαν διώξεις από τους Μπολσεβίκους, ενώ πολλοί εκτελέστηκαν. Κατά τη διάρκεια του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, τα κτίρια του μοναστηριού χρησιμοποιήθηκαν ως εργοστάσια για την παραγωγή βαλβίδων πυραύλων BM-13 «Katyusha».

Οι Σοβιετικοί το ανατίναξαν, ισχυριζόμενοι ότι κινδυνεύει να καταρρεύσει από τις εκρήξεις στις εγκαταστάσεις παραγωγής του πυρηνικού κέντρου που είχε δημιουργηθεί. Η ανοικοδόμηση του καθεδρικού ναού άρχισε την άνοιξη του 2016 οπότε και ο Πατριάρχης είχε θέσει τον θεμέλιο λίθο.

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ NEWS

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.