Ανοιχτές είναι πλέον όλες οι ελληνορθόδοξες εκκλησίες της Πολιτείας της Νότιας Αυστραλίας, μετά από επίσημη ανακοίνωση του πολιτειακού πρωθυπουργού Steven Marshall, σύμφωνα με την οποία, επιτρέπεται σε κοινοτικά κέντρα, και τόπους θρησκευτικής λατρείας να υποδέχονται στο χώρο τους μέλη και πιστούς, ακολουθώντας βέβαια κάποιες οδηγίες και περιορισμούς για την αποφυγή διάδοσης του κορωνοϊού.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η πολιτειακή κυβέρνηση, θα ισχύει ακόμα ο νόμος που προβλέπει την τήρηση φυσικής απόστασης 1.5 μέτρου μεταξύ των πιστών ενώ ο αριθμός των ατόμων δεν μπορεί να ξεπερνάει τους 10 μέσα στον εκάστοτε ναό.

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι σίγουρος πώς θα μπορέσουμε να εφαρμόσουμε το μέτρο ειδικά οι ιερείς εκείνοι που είναι προϊστάμενοι σε μεγάλες εκκλησίες τις οποίες κάθε μέρα επισκέπτεται μεγάλος αριθμός πιστών. Ελπίζουμε μέσα στις επόμενες ημέρες να δοθούν περισσότερες οδηγίες ώστε να βρούμε μια λύση που να ικανοποιεί όλους αλλά συνάμα να μην θέτει σε κίνδυνο τον κλήρο και τους συνανθρώπους μας» είπε στον «Νέο Κόσμο» ο π. Μιχαήλ Ψαρομμάτης.

«Έχουμε όλοι εργαστεί σκληρά για να σταματήσουμε την διάδοση και εξάπλωση του ιού, και πρέπει όλοι να είμαστε περήφανοι για τον τρόπο που η πολιτεία μας ηγείται του έθνους και ακόμα του πλανήτη όσον αφορά την γοργή και αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και της οικονομικής κρίσης» δήλωσε με τη σειρά του ο πολιτειακός πρωθυπουργός Steven Marshall, ο οποίος προανήγγειλε την πρόθεση της κυβέρνησης του να προχωρήσει σε σταδιακή άρση και των περιορισμών που αφορούν την εμπορική και οικονομική δραστηριότητα στην Νότια Αυστραλία.

Πηγή: neoskosmos.com

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.