Οι Ιεράρxες φέρονται ενοχλημένοι από το ότι η κυβέρνηση αποδέχεται μία κινητή συναυλία της Αλκηστις Πρωτοψάλτη ενώ δεν έγινε η περιφορά του Επιταφίου.

Άνοιγμα των Εκκλησιών ζητεί ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος έστειλε χθες, επιστολή προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως με την οποία ζητάει το άμεσο άνοιγμα των Ναών.

Σύμφωνα με την επιστολή η οποία κινείται σε αυστηρό τόνο και γράφτηκε ύστερα από απόφαση που ελήφθη με τους Συνοδικούς, οι Ιεράρχες ζητούν να ανοίξουν οι Ναοί για την λατρεία των πιστών χωρίς να υπάρχει θέμα συγχρωτισμού.

Οι Ιεράρχες φέρονται ενοχλημένοι με το ότι η κυβέρνηση αποδέχεται μία κινητή συναυλία της Αλκηστις Πρωτοψάλτη. ενώ δεν έγινε οι περιφορά του Επιταφίου.

Οι Ιεράρχες σύμφωνα με πληροφορίες θεωρούν ότι έμειναν κλειστές οι Εκκλησίες για το χρονικό διάστημα που έπρεπε το Πάσχα ενώ τώρα που αρχίζει σταδιακά η επαναλειτουργία άλλων υπηρεσιών , όπως τα δικαστήρια θα πρέπει να ενταχθούν και οι Εκκλησίες στην ρύθμιση της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων.

Επίσης, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί το βράδυ της 26ης προς 27ης Μαίου θα εορτασθεί η αναστάσιμη Παννυχίδα και φαίνεται ότι οι Ιεράρχες και ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στέλνουν μήνυμα προς την κυβέρνηση να ανοίξουν έγκαιρα οι Εκκλησίες.

Φανούρης Ευστράτιος
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 3.67 (3 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.

1 Σχόλιο

Νεότερο
Καλύτερο Νεότερο Παλαιότερο
1

Είναι η τελευταία ευκαιρία της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και αυτό γιατί.
1. Ήδη άρχισε το Ραμαζάνι και οι εξωτερικές Μεγαφωνικές είναι στην Διαπασών. Δίδεται ειδική άδεια η οποία δεν έχει θεσμοθετηθεί από την Πολιτεία και πέρα βρέχει.
2. Όπως λέτε κινητή συναυλία επιτρέπετε αλλά οι εκκλησίες κλειστές και ο επιτάφιος απαγορεύτηκε να γίνει περιφορά με συγκεκριμένους όρους.
3. Οι καμπάνες και οι Μεγαφωνικές των ιερών Ναών δεν υπάρχουν γιατί έτσι μεταδίδουν τον ιό.
4. Γιατί έμεινα θύρες ανοικτές ναών οδηγήθηκαν Ιεράρχες και Ιερείς στην Δικαιοσύνη.
5. Να προσκυνήσει ο λαός τον επιτάφιο απαγορεύτηκε.
6. Να πάρε Άγιο φως ακόμη δεν έχει καταστεί δυνατόν ( Ντροπή της Δ.Ι.Σ )
7. Διατάσσεται η Δικαιοσύνη να παρέμβει επειδή υπάρχουν Καλοθελητές της Εξουσίας.
8. Με όλα αυτά είναι σαν να λέει η Πολιτεία ότι μεταδίδει τον ιό η Εκκλησία και δεν μπορεί να πάρει μέτρα , ενώ όλες οι άλλες υπηρεσίες ( Σούπερ Μάρκετ κ,λ,π ) μπορούν να τηρήσουν τα μέτρα προστασίας. ΕΛΕΟΣ ΦΘΑΝΕΙ ΤΟΣΗ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ.
ΝΤΡΟΠΗ - ΝΤΡΟΠΗ - ΝΤΡΟΠΗ.