Μπορεί η κυβέρνηση να ξεκινάει από Δευτέρα με δειλά βήματα το άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων και να ακολουθούν τις επόμενες ημέρες και άλλα καταστήματα όπως τα κομμωτήρια, ωστόσο φαίνεται πως η πλειοψηφία των λοιμωξιολόγων προτείνει να βγει το λουκέτο από τα σχολεία το νέο έτος.

Μειώνονται οι πιθανότητες για άνοιγμα των σχολικών μονάδων στις 14 Δεκεμβρίου καθώς κυβέρνηση και λοιμωξιολόγοι εμφανίζονται επιφυλακτικοί καθώς ακόμη δεν υπάρχει η μείωση του ιικού φορτίου που περίμεναν.

Μπορεί η κυβέρνηση να ξεκινάει από Δευτέρα με δειλά βήματα το άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων και να ακολουθούν τις επόμενες ημέρες και άλλα καταστήματα όπως τα κομμωτήρια, ωστόσο φαίνεται πως η πλειοψηφία των λοιμωξιολόγων προτείνει να βγει το λουκέτο από τα σχολεία το νέο έτος, προκειμένου να μην υπάρξει νέα διασπορά του ιού – όχι τόσο εξαιτίας των μαθητών – αλλά λόγω της κινητικότητας που θα υπάρχει από τους γονείς που θα μετακινούνται για να πηγαίνουν στο σχολείο τους μικρούς μαθητές.

Στην τελευταία συνεδρίαση των λοιμωξιολόγων παρουσία της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, υπήρξε κατά πληροφορίες εισήγηση ώστε να ανοίξουν οι σχολικές μονάδες το νέο έτος ώστε να υπάρξει περαιτέρω αποκλιμάκωση στον αριθμό των κρουσμάτων.

Το ζήτημα πάντως δεν έχει κλείσει οριστικά, καθώς στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή των λοιμωξιολόγων προκειμένου να δώσει στην κυβέρνηση την τελική εισήγηση για το χρονοδιάγραμμα του ανοίγματος των σχολείων.

«Ήταν σαφές με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα ότι δυστυχώς τα σχολεία δεν μπορούν να ανοίξουν στις 7 του μηνός, τη Δευτέρα, και αποφασίσαμε, επειδή υπήρχε επιφυλακτικότητα για το τι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, να συζητηθεί στις αρχές της επόμενης εβδομάδας για τις 14 του μηνός με τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα» τόνισε το μέλος της Επιτροπής Βάνα Παπαευαγγέλου

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.