ΑΝΟΙΓΜΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ : Μέχρι το τέλος της εβδομάδας ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναμένεται να ανακοινώσει τις κυβερνητικές αποφάσεις για την παράταση ή μη του lockdown.

Δεν αναμένεται να ανοίξουν καφέ, μπαρ ή κέντρα νυχτερινής διασκέδασης. Γυμναστήρια, θέατρα και κινηματογράφοι θα παραμείνουν κλειστοί ως και τη νέα χρονιά ενώ κλειστά αναμένεται να παραμείνουν και τα χιονοδρομικά κέντρα και τα χειμερινά θέρετρα.

Σε ό,τι αφορά την εστίαση, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν σκέψεις ανοίξουν μόνο τα εστιατόρια στις 21 Δεκεμβρίου.

Το αρχικό σχέδιο είναι να ανοίξουν μόνο για τις γιορτές τα εστιατόρια, με μέγιστο όριο τα 4 άτομα ανά τραπέζι και ωράριο λειτουργίας ως τις 10 το βράδυ.

Η κυβέρνηση έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Δεκεμβρίου, καθώς σύμφωνα με τα τωρινά δεδομένα, το ιικό φορτίο στα σχολεία δεν είναι υψηλό.

«Με βάση τα δεδομένα και τους δείκτες, είναι αυταπόδεικτο ότι δεν θα γίνει το άνοιγμα στο τέλος του μήνα. Όλα θα προσμετρηθούν», δήλωσε χαρακτηριστικά στο Mega ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας που χαρακτήρισε «ανεδαφική» την κουβέντα αυτή τη δεδομένη στιγμή.

«Πρέπει να πέσουν τα κρούσματα και να πάρει ανάσα το σύστημα υγείας. Αυτές είναι οι παράμετροι για να αρχίσουμε σταδιακά να επανερχόμαστε σε μία μερική κανονικότητα».

SMS 13033 Αναλυτικά οι έξι κωδικοί μετακίνησης και τα μηνύματα

Μεμονωμένες μετακινήσεις (Τύπου Β)
Αποστολή SMS
Μπορείτε να στείλετε από το κινητό σας μήνυμα SMS στον αριθμό 13033 χωρίς χρέωση

Το SMS πρέπει να είναι της μορφής:

X [κενό] ονοματεπώνυμο και διεύθυνση κατοικίας

όπου Χ ο λόγος εξόδου με τον αριθμό 1, 2, 3, 4, 5, 6 που αντιστοιχεί στις παρακάτω αιτιολογίες:
Μετάβαση σε φαρμακείο ή επίσκεψη στον γιατρό, εφόσον αυτό συνιστάται μετά από σχετική επικοινωνία.

Μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης (σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ), όπου δεν είναι δυνατή η αποστολή τους.

Μετάβαση στην τράπεζα, στο μέτρο που δεν είναι δυνατή η ηλεκτρονική συναλλαγή.
Κίνηση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη ή συνοδεία ανηλίκων μαθητών από/προς το σχολείο.

Μετάβαση σε τελετή κηδείας υπό τους όρους που προβλέπει ο νόμος ή μετάβαση διαζευγμένων γονέων ή γονέων που τελούν σε διάσταση που είναι αναγκαία για τη διασφάλιση της επικοινωνίας γονέων και τέκνων, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

Σωματική άσκηση σε εξωτερικό χώρο ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο, ατομικά ή ανά δύο άτομα, τηρώντας στην τελευταία αυτή περίπτωση την αναγκαία απόσταση 1,5 μέτρου.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.