Σχετικά με την πορεία της πανδημίας, ο Δημ. Σαρηγιάννης προέβλεψε πως στα μέσα Μαρτίου οι Μονάδες Εντατικής Θεραπείας στην Αττική θα είναι γεμάτες, καθώς ήδη βρίσκονται σε πληρότητα 65%.

Τα μέτρα περιορισμού θα επιβραδύνουν την πορεία του ιού αλλά δεν θα καταφέρουν να την αναχαιτίσουν. Με δεδομένο πως στα τέλη Μάρτη ο αριθμός των κρουσμάτων, σύμφωνα με τη δική του εκτίμηση, θα φτάσει τα 2.000 ημερησίως, πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα.

Συμπλήρωσε, μάλιστα, πως τα νέα μέτρα δεν θα πρέπει να είναι μόνο περιοριστικά, καθώς υπάρχουν εναλλακτικές, όπως η αύξηση της τηλεργασίας στο 70%, η απολύμανση του αέρα στα ΜΜΜ και συνολικά η τροποποίηση του τρόπου λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Ειδικά σε σχέση με την τηλεργασία, εξήγησε πως το μέτρο λειτουργεί αποτρεπτικά και στη μετάδοση του ιού από τα σχολεία, καθώς περιορίζει τις μετακινήσεις των γονέων που συμβάλλουν στην αύξηση των κρουσμάτων.

Το ολικό lockdown, κατέληξε, θα πρέπει να εφαρμοστεί μόνο στην περίπτωση ανεξέλεγκτης διασποράς των μεταλλαγμένων στελεχών του ιού. Ωστόσο, απαιτούνται πιο αναλυτικά δεδομένα και ιχνηλάτηση για τις μεταλλάξεις.

Άκρως ανησυχητικές ήταν οι προβλέψεις του καθηγητή Περιβαλλονιτικής Μηχανικής Δημοσθένη Σαρηγιάννη και του καθηγητή Πνευμονολογίας Νίκου Τζανάκη, σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού, ενώ εκτίμησαν ότι άμεσα το υπουργείο Παιδείας θα αναγκαστεί να κλείσει τα σχολεία όλων των βαθμίδων, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.

Αρχικά ο Ν. Τζανάκης, μιλώντας στο Mega, προέβη στην εκτίμηση πως στα μέσα Μαρτίου τα ημερήσια κρούσματα θα φτάσουν τα 2.500. Ωστόσο, τόνισε πως η εξέλιξη της πανδημίας εξαρτάται από τη συμπεριφορά μας. Ειδικά σε σχέση με τα σχολεία, τα στοιχεία σχετικά με τις μολύνσεις παιδιών 0-17 ετών δείχνουν άμεση συσχέτιση της λειτουργίας των σχολείων με την αύξηση των κρουσμάτων.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.