Πάντως όπως έχουν παρατηρήσει πολλοί εκπαιδευτικοί, ο εμφύλιος για την κατανομή δεν έχει νόημα. "Δε θα εξαρτηθεί από τις πιέσεις των αιρετών, ούτε των ομοσπονδιών, ούτε κανενός. Θα προκύψει από τα οργανικά κενά και την διαθεσιμότητα πιστώσεων ΕΣΠΑ στο μέλλον, για την κάθε ειδικότητα. Δεν θα προκύψει από τις απαιτήσεις της πιο ισχυρής συντεχνίας. Αυτές λίγο ίσως επηρεάσουν, κυρίως επειδή οι ιθύνοντες αδιαφορούν αδιακρίτως για όλες τις ειδικότητες.

Μικροεξυπηρετήσεις, αν υπάρξουν, δεν μπορούν να επηρεάσουν τη συνολική στρατηγική σε αξιοσημείωτο βαθμό. Οι πολιτικοί αδιαφορούν για πρόσωπα και συντεχνιακά συμφέροντα, παρότι τα χρησιμοποιούν για να διασπάσουν το εκπαιδευτικό κίνημα και τις διεκδικήσεις του. Νοιάζονται μόνο για το πολιτικό κόστος και την εφαρμογή της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής τους. Τεράστιο πρόβλημα προκύπτει για πολλές ειδικότητες, για τις οποίες δεν έχουν πότε ιδρυθεί -πλην ελαχίστων- οργανικά κενά. Μόνη λύση είναι η δυναμική διεκδίκηση ίδρυσης νέων οργανικών θέσεων. Δυστυχώς ήδη πολλά ΠΥΣΠΕ στην εκτίμηση οργανικής σύνθεσης που έφτιαξαν αυτές τις μέρες, δεν προτείνουν ίδρυση νέων οργανικών. Μόνο αν νιώσουν ότι υπάρχει κίνημα που διεκδικεί, ενοχλεί και προκαλεί πολιτικό κόστος, μόνο τότε θα υπάρξει αποτέλεσμα σε αυτό το ζήτημα”, αναφέρει ο εκπαιδευτικός Αντώνης Καραφώτης

Ο Μάϊος μας έρχεται
-Μέσα στο Μάϊο να ακολουθήσουν συναντήσεις των εκπαιδευτικών Ομοσπονδιών με τους παράγοντες του Υπουργείου, προκειμένου να καθοριστούν τα ακριβή ποσοστά τόσο ανά βαθμίδα εκπαίδευσης, όσο και ανά ειδικότητα εκπαιδευτικών και να βγει η προκήρυξη των προσλήψεων.

-Τον Ιούνιο αναμένεται η ανακοίνωση των τελικών πινάκων από το ΑΣΕΠ. Οι πίνακες έχουν ήδη καθυστερήσει και όπως αναφέρει ο Νεκτάριος Κορδής μέχρι στιγμής, παρά τις παρεμβάσεις των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και την κατάθεση επερωτήσεων και τροπολογιών στη Βουλή, το ζήτημα δεν έχει επιλυθεί από την κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία. Απαιτούμε από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας να ανακοινώσει άμεσα το χρονοδιάγραμμα των μόνιμων διορισμών στην Εκπαίδευση γιατί οποιαδήποτε καθυστέρηση εγείρει σοβαρές υπόνοιες για μη πραγματοποίησή τους.

-Εφόσον οι εξελίξεις ακολουθήσουν όντως αυτό το ρυθμό, τότε τον Αύγουστο πλέον μπορεί να έχουμε τους πρώτους μόνιμους διορισμούς στη γενική εκπαίδευση μετά από πολλά χρόνια αδιοριστίας, που οδήγησαν εφέτος σε σχεδόν 50.000 προσλήψεις αναπληρωτών. Αυτό είναι και το πλέον πιθανό όχι μόνο γιατί οι διορισθέντες θα πρέπει να προετοιμαστούν, αλλά ιδίως γιατί αν η κ.Κεραμέως τις αφήσει για Σεπτέμβριο τότε το επόμενο σχολικό έτος θα ξεκινήσει κι αυτό “κολοβό”, ενδεχόμενο καταστροφικό μετά και από το εφετινό “λουκέτο” στα σχολεία λόγω κορονοϊού.

Αναπληρωτές εργάζονται από τον…περασμένο αιώνα!
“Εχουμε αναπληρωτές που εργάζονται έτσι από τον…περασμένο αιώνα!”, παρατηρεί ο κ.Τσούχλος, τονίζοντας ότι αυτοί οι άνθρωποι πρέπει επιτέλους να μονιμοποιηθούν. Επιπλέον, η ίδια η κ.Κεραμέως έχει εξαγγείλει μόνιμους διορισμούς πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς το Σεπτέμβριο κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε αρχές Μαρτίου με εκπροσώπους της ΟΛΜΕ. Όπως τόνισε η ίδια, η διαδικασία των διορισμών αναμένεται να πραγματοποιηθεί με το ισχύον σύστημα.

Ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ.Θεοδωρος Τσούχλος μιλώντας στο alfavita.gr, ανέφερε ότι η ΟΛΜΕ ζήτησε ήδη συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα με την κ.Κεραμέως, μετά πό την ολοκλήρωση των συναντήσεων της Ομοσπονδίας με τα πολιτικά κόμματα. Σύμφωνα με τον κ.Τσούχλο, ένα αρχικό χρονολόγιο που είναι εφικτό για τις προσλήψεις, έχει ως εξής:

Το πιθανό χρονολόγιο των διορισμών
-Την περασμένη Τρίτη 13/4 υπήρξε η πρώτη επικοινωνία για το θέμα με την υπουργό Παιδείας. Η κ.Κεραμέως ενημέρωσε την ΟΛΜΕ για την έναρξη των εμβολιασμών των εκπαιδευτικών και στο περιθώριο αυτής της ενημέρωσης της ζητήθηκε συνάντηση την ερχόμενη εβδομάδα κιόλας (και) για το ζήτημα των προσλήψεων.

-Πριν το Πάσχα, πιθανώς στις 23/4 είτε μεταξύ 26-29/4 να επακολουθήσει συνάντηση ΟΛΜΕ-Κεραμέως για προκαταρκτική συζήτηση. Η ΟΛΜΕ προτείνει οι διορισμοί να γίνουν σε μια φάση, δηλαδή εφέτος και οι 10.500, καθώς τα κενά είναι ήδη πολλά περισσότερα ενώ οι αφυπηρετήσεις συνεχίζονται. Σε αυτή την περίπτωση θα ζητήσει από το υπουργείο δέσμευση ότι και τον επόμενο χρόνο θα γίνουν κάποιοι μόνιμοι διορισμοί, ανάλογα με την πορεία των αφυπηρετήσεων και τα κενά του επόμενου έτους.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.