Στο τέλος αυτής της εβδομάδας θα συνεδριάσουν οι λοιμωξιολόγοι, προκειμένου να λάβουν τις οριστικές αποφάσεις, ωστόσο τα δεδομένα είναι άκρως αποθαρρυντικά. Το σίγουρο πάντως είναι ότι θα αξιοποιηθεί ο νέος πενταψήφιος αριθμός 13032 και πιθανότατα θα επιλεγεί σε πρώτη φάση το click away και στην συνέχεια θα απελευθερωθεί η αγορά με περιορισμό μόνο ως προς τα τετραγωνικά του καταστήματος, στα πρότυπα δηλαδή των σούπερ μάρκετ.

Παρότι το άνοιγμα του λιανεμπορίου αρχικά τοποθετούνταν χρονικά στις 29 Μαρτίου, δηλαδή την προσεχή Δευτέρα, κάτι τέτοιο δεν φαίνεται εφικτό υπό τις παρούσες επιδημιολογικές συνθήκες και φαίνεται ότι «κλειδώνει» η 5η Απριλίου.

Κυβερνητικός παράγοντας ανέφερε ότι «είναι αδύνατον στην παρούσα φάση να προχωρήσουμε σε άνοιγμα, πρέπει να δείξουμε αυτοσυγκράτηση», ενώ αποθαρρυντική χαρακτήρισε την εικόνα στα νοσοκομεία της Αττικής και ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης.

Οι ασφυκτικές πιέσεις που δέχονται τα δημόσια νοσοκομεία σε συνδυασμό με την «έκρηξη» στο επιδημιολογικό φορτίο της χώρας ανατρέπουν τον σχεδιασμό της κυβέρνησης για σταδιακή χαλάρωση των μέτρων, καθώς – όπως όλα δείχνουν- μετά το άνοιγμα των κομμωτηρίων, των υπαίθριων αρχαιολογικών χώρων και των πάρκων, το επόμενο βήμα θα καθυστερήσει.

Οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι επόμενες ημέρες επιδημιολογικά θα είναι ιδιαιτέρως επιβαρυμένες, γεγονός που αυξάνει εκθετικά τις εισαγωγές των ασθενών covid στο ΕΣΥ, με τις εντατικές να έχουν «γονατίσει», ενώ διαρκώς λόγω αυξημένων αναγκών ανοίγουν νέες μονάδες covid μέσα σε καρδιολογικές και θωρακοχειρουργικές κλινικές.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.