Σύμφωνα με όσες δηλώσεις έχουν γίνει έως τώρα από στελέχη του Υπουργείου Παιδείας και από την ίδια την Υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, φαίνεται πως υπάρχει σενάριο για να παραταθεί η σχολική χρονιά το καλοκαίρι.

Αυτό δεν είναι πρώτη φορά που γίνεται! Το πιο πιθανό είναι η παράταση να πραγματοποιηθεί για τα σχολεία τον Ιούνιο και να διαρκέσει 14 ημέρες.

Μάλιστα αυτό το σενάριο επιβεβαιώνει και η γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας, Σίσσυ Γκίκα τονίζοντας πως: «Δεν θα επηρεάσει τις διακοπές του Πάσχα αυτό. Ίσως έχουμε παράταση τον Ιούνιο για μια ή δύο εβδομάδες»

Για παράταση δύο εβδομάδων της σχολικής χρονιάς μέσα στον Ιούνιο, μίλησε και η υπουργός Νίκη Κεραμέως, προκειμένου, όπως είπε, «να επιμηκυνθεί ο χρόνος της δια ζώσης εκπαίδευσης».

Όλοι θέλουμε να ανοίξουν τα σχολεία αλλά…
Ακόμα μία τοποθέτηση δείχνει πως η κάθε ημέρα μετράει και αυτό το γνωρίζει η επιτροπή.

«Το τι έχει προτεραιότητα στο άνοιγμα δεν είναι θέμα μια ιατρικής επιτροπής», δήλωσε ο Τάκης Παναγιωτόπουλος ομότιμος καθηγητής της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας.

Αναφερόμενος στο άνοιγμα των δραστηριοτήτων ο κ. Παναγιωτόπουλος τόνισε ότι «όλοι θέλουμε να ανοίξουμε αλλά η επιτροπή δεν μπορεί να προσδιορίσει τις λεπτομέρειες των μέτρων».

Ο σημερινός δείκτης θετικότητας στο σύνολο PCR και Rapid τεστ που ισούται με 5,57% απομακρύνει το άνοιγμα των σχολείων, του λιανεμπορίου και της εστίασης.

Συγκεκριμένα, το τρομακτικότερο στοιχείο είναι ότι μέσα σε ένα 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 576 εισαγωγές με τις 240 στα νοσοκομεία του λεκανοπεδίου.

«Έρχονται χειρότερα» τονίζουν οι ειδικοί και προσθέτουν πως για παράδειγμα στην Αττική με πάνω από 400 διασωληνωμένους, ο ένας στους τέσσερις νοσηλεύεται εκτός εντατικής.

Ποια είναι αυτή τη στιγμή τα πραγματικά σενάρια;
Το άνοιγμα του λιανεμπορίου θα τοποθετηθεί την εβδομάδα 12 με 19 Απριλίου
Τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά έως και 5 Απριλίου – Το άνοιγμα των σχολείων, ιδιαίτερα των Λυκείων, προσανατολίζεται για 12 Απριλίου ή 19 Απριλίου
Η εστίαση φαίνεται πως θα ανοίξει ακριβώς μετά το Πάσχα το οποίο και φέτος αναμένεται να το περάσουμε με αυστηρά μέτρα
Κουδούνι στα σχολεία μετά το Πάσχα;
Ο κ. Σαρηγιάννης υποστηρίζει πως τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν μετά το Πάσχα.

Την άποψη αυτή συμμερίζονται κι άλλα μέλη της επιτροπής των ειδικών.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.