ΕΕΤΑΑ ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΕΣΠΑ: Επιστολή διαμαρτυρίας για την έκδοση των προσωρινών αποτελεσμάτων των παιδικών σταθμών μέσω της ΕΕΤΑΑ ΑΕ και πιο συγκεκριμένα την ηλεκτρονική εφαρμογή αιτήσεων της εν λόγω εταιρείας η οποία φαίνεται να εγείρει σοβαρά θέματα

Στην επιστολή επισημαίνεται πρόβλημα τεχνικής φύσεως με την επισύναψη των δικαιολογητικών στην πλατφόρμα της ΕΕΤΑΑ ΑΕ, με αποτέλεσμα την απόρριψη φακέλων παιδιών.

Αναλυτικά, η επιστολή:

Αξιότιμοι κύριοι,

Σας στέλνω την παρούσα επιστολή προκειμένου να διαμαρτυρηθώ για τα προσωρινά φετινά αποτελέσματα που εξέδωσε η ΕΕΤΑΑ ΑΕ για τους παιδικούς σταθμούς μέσω ΕΣΠΑ.

Η έκδοση των αποτελεσμάτων με εξέπληξε αρνητικά μια που ως λόγο απόρριψης του φακέλου του παιδιού μου αναφέρεται η μη επισύναψη τριών δικαιολογητικών. Ως πληροφορικός βοήθησα τη σύζυγο μου στη σύνταξη της αίτηση αποστέλλοντας στην ΕΕΤΑΑ ΑΕ μέσω της αντίστοιχης καρτέλας της ηλεκτρονικής εφαρμογής τέσσερα τον αριθμό δικαιολογητικά . Σύμφωνα με τα προσωρινά αποτελέσματα τα τρία από αυτά δεν φαίνονται στο σύστημα της ΕΕΤΑΑ ΑΕ.

Νομίζω ότι δεν χρειάζεσαι να είναι κανείς πληροφορικός για να μπορεί να επισυνάψει αρχεία σε μια ηλεκτρονική εφαρμογή. Ούτε χρειάζεται ιδιαίτερες γνώσεις για να καταλάβει ότι δεν μπορεί να επισυνάπτει σωστά ένα αρχείο και τα υπόλοιπα να τα επισυνάπτει λάθος. Μάλλον κάτι άλλο συμβαίνει.

Να σημειώσω επιπλέον ότι μετά την οριστικοποίηση μια αίτησης και σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕΤΑΑ ΑΕ θα έπρεπε να δοθεί στους αιτούντες η δυνατότητα εκτύπωσης της αίτησης τους . Ουδέποτε μας δόθηκε τέτοια δυνατότητα και ουδέποτε πήραμε απάντηση από το helpdesk στο οποίο απευθυνθήκαμε με αποτέλεσμα στην ουσία να μην έχουμε στα χέρια μας τι υποβάλαμε.

Με αφορμή την περίπτωση μας, ανέτρεξα στις προσωρινά απορριφθείσες αιτήσεις του νομού μου και με έκπληξη μου διαπίστωσα ότι οι αιτήσεις δεκάδων άλλων συμπολιτών μου απορρίφθηκαν για τον ίδιο λόγω (μη επισύναψη κάποιων δικαιολογητικών).

Η πολυδιαφημισμένη ηλεκτρονική εφαρμογή της ΕΕΤΑΑ ΑΕ αντιμετώπιζε από την αρχή της λειτουργίας της πολλά προβλήματα. Τις πρώτες μέρες πολλά από τα στοιχεία που περνούσαν οι αιτούντες δεν φαίνονταν την επόμενη φορά που άνοιγαν την εφαρμογή. Το εγχειρίδιο οδηγιών που εξέδωσε η ΕΕΤΑΑ ΑΕ σε πολλά σημεία δεν συμβάδιζε με τις καρτέλες της εφαρμογής.

περίφημη διαλειτουργικότητα η οποία θα αντλούσε τα δικαιολογητικά αυτόματα από τις αρμόδιες υπηρεσίες λειτούργησε μόνο για την περίπτωση της ΑΑΔΕ .

Απ ότι φαίνεται δεν λειτούργησε σωστά και η καρτέλα επισύναψης αρχείων, αλλά ούτε και η εκτύπωση της αίτησης μετά την οριστικοποίηση της, με αποτέλεσμα η/ο αιτούσα/ων να μην έχει στα χέρια του ουσιαστικά τίποτα απ’ ότι υπέβαλλε. Τέλος το helpdesk της ΕΕΤΑΑ ΑΕ όταν και αν απαντούσε , αρκούνταν σε γενικόλογες απαντήσεις (βλ. εγχειρίδιο οδηγιών) χωρίς ουσιαστικά να απαντά επί της ουσίας στο εκάστοτε πρόβλημα.

Το θέμα είναι πολύ σοβαρό ενόψει της έκδοσης των οριστικών αποτελεσμάτων στις 20 Αύγουστου, καθώς, όπως φαίνεται, χιλιάδες παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν εκτός παιδικών σταθμών όχι φυσικά από υπαιτιότητα τους, αλλά λόγω αστοχιών και παραλείψεων τεχνικής φύσεως υπεύθυνη για τις οποίες είναι αποκλειστικά και μόνο η ΕΕΤΑΑ ΑΕ.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.