Σχετικά με τις μετακινήσεις το Πάσχα, ξεκαθάρισε ότι αναμένεται μεν η εισήγηση της επιτροπής αλλά η θέση της κυβέρνησης είναι να μην επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. «Να μη ρισκάρουμε να μεταφερθεί ιικό φορτίο από περιοχές που έχουν υψηλό σε άλλες περιοχές της χώρας» σχολίασε, προσθέτοντας πως μια μαζική μετακίνηση από την Αθήνα σε άλλες περιοχές θα μπορούσε να τις επιβαρύνει.

Την ίδια ώρα, οι λοιμωξιολόγοι φαίνεται να εμμένουν στην απόφασή τους να μην ανάψουν το «πράσινο φως» για την μετακίνηση από νομό σε νομό ενόψει του Πάσχα, ενώ θα εξεταστεί και η πρόταση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για τις ώρες που θα λειτουργούν οι ιεροί ναοί την Μεγάλη Εβδομάδα.

Σε ό,τι αφορά στα σχολεία, το χρονοδιάγραμμα που είναι στο τραπέζι προβλέπει άνοιγμα όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης στις 10 Μαΐου.

Εν αναμονή των ανακοινώσεων

Σε κάθε περίπτωση οι τελικές εισηγήσεις θα γίνουν σήμερα και ενδεχομένως τις αποφάσεις να τις ανακοινώσει ο πρωθυπουργός σε διάγγελμά του, πιθανότατα αύριο.

Ωστόσο, η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να γίνουν σήμερα το απόγευμα οι ανακοινώσεις σχετικά με τα μέτρα που θα ισχύσουν το Πάσχα.

Μάλιστα, αν καταλήξουν σε αυτή την απόφαση, η εισήγησή τους προς την κυβέρνηση θα είναι η επανεκκίνηση της εστίασης στις 4 Μαΐου με τραπεζάκια αποκλειστικά έξω και με αυστηρά περιοριστικά μέτρα.

Σημειώνεται, ότι οι λοιμωξιολόγοι, οι οποίοι συνεδριάζουν, αναμένεται να καταλήξουν στην τελική τους εισήγηση για τα μέτρα που θα τηρηθούν το Πάσχα. Η εισήγηση των ειδικών θα αφορά, μεταξύ άλλων, τόσο στις μετακινήσεις εκτός νομού, δηλαδή το εάν οι πολίτες θα μπορέσουν να κάνουν Πάσχα στην επαρχία, όσο και στον τρόπο λειτουργίας των Εκκλησιών την Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.