ΕΚΚΛΗΣΙΑ : Το άνοιγμα των εκκλησιών για τους πιστούς, ανήμερα των Χριστουγέννων και των Φώτων μόνο, αποφάσισε η κυβέρνηση ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Όπως εξήγησε «τις δύο αυτές ημέρες θα επιτρέπεται η παρουσία έως και 9 ατόμων σε όλες τις εκκλησίες και έως 25 ατόμων στους Μητροπολιτικούς Ναούς σε όλες τις περιοχές της χώρας».

Την ευθύνη τήρησης των μέτρων θα έχουν οι οικείες μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Ο κ. Πέτσας διευκρίνισε επίσης, σε σχέση με τον εορτασμό των Θεοφανείων, ότι δεν θα πραγματοποιηθεί αγιασμός υδάτων σε ανοιχτό δημόσιο χώρο.

Κλειστά θα παραμείνουν τα καταστήμα στις γιορτές, καθώς τα επιδημιολογικά δεδομένα και ο φόβος σκηνών αλά Harrods δεν επιτρέπουν το άνοιγμά του.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ανακοίνωσε ότι τα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά, ωστόσο, λόγω του φόρτου των κούριερ, θα επιτραπεί η παραλαβή παραγγελιών από τα καταστήματα, το λεγόμενο click away από την ερχομενη Κυριακή και μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Κλειστά εμπορικά κέντρα, mall και καταστήματα που συστεγάζονται σε άλλα δεν θα μπορούν να εφαρμόσουν το click away. Το μέτρο αυτό θα μπορέσουν να εφαρμόσουν μόνο καταστήματα που έχουν πρόσβαση/πρόσοψη στο δρόμο.

Ο Αδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε ότι στις επιχειρήσεις που θα έχουν παράνομα πελάτες θα επιβληθεί πρόστιμο και κλείσιμο.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.