Την χρυσή τομή για τον τρόπο που θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες το Πάσχα αναζητά η Ιερά Σύνοδος που έχει καταθέσει ήδη την πρότασή της στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Ιεράς Συνόδου κ.κ. Αθηναγόρα που μίλησε στο Open η Ιερά Σύνοδος ζητά να ισχύσει το ίδιο καθεστώς με τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρονιά και τα Θεοφάνεια.

Δηλαδή, όλες οι εκκλησίες να είναι ανοιχτές με παρουσία ενός πιστού ανά 15 τ.μ. και πάντα με χρήση μάσκας.

Ακόμη, λόγω του ότι αρκετός κόσμος θέλει να λάβει την Θεία Κοινωνία η Εκκλησία πολλαπλές λειτουργίες ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός και όλοι οι πιστοί να μπορέσουν να μεταλάβουν.

Αναφορικά με την περιφορά του Επιταφίου την Μεγάλη Παρασκευή η Ιερά Σύνοδος προτείνει να γίνει περιφορά μόνο πέριξ του ναού και όχι σε γύρω δρόμους.

Ερωτηθείς για το τι μπορεί να γίνει στα προαύλια των ιερών ναών και αν μπορούν να τηρηθούν εκεί οι αποστάσεις ο κ.κ. Αθηναγόρας είπε πώς αυτό το έργο μπορούν να το αναλάβουν οι επίτροποι των ναών αλλά και εθελοντές.

Τέλος, αναφορικά με τα φαινόμενα «απείθαρχων» ιερέων που δεν εφαρμόζουν τα μέτρα τόνισε πώς η Ιερά Σύνοδος είναι ενήμερη, θα συζητήσει το ζήτημα αλλά κυρίως όπως είπε είναι πρωτίστως ζήτημα της κάθε Μητρόπολης.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.