Η περίοδος των θερινών εκπτώσεων άρχισε τη Δευτέρα, 13 Ιουλίου και αναμένεται να τελειώσει την 31η Αυγούστου.

Επισημαίνεται πως οι εμπορικές επιχειρήσεις θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής, σύμφωνα με τις οδηγίες των Εμπορικών Συλλόγων:

Είναι υποχρεωτική η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση.
Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης.
Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.
Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από … % έως … %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό.
Οι καταστηματάρχες θα πρέπει -σε περίπτωση ελέγχου- να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

Μαγαζιά και σούπερ μάρκετ θα είναι ανοιχτά στις 19 Ιουλίου, που είναι η πρώτη Κυριακή των θερινών εκπτώσεων, με ειδικό ωράριο λειτουργίας.

Τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ θα λειτουργήσουν την Κυριακή, 19 Ιουλίου μιας και διανύουμε περίοδο θερινών εκπτώσεων και προσδοκάται τόνωση του οικονομικού κλίματος στην αγορά.

Μέχρι τι ώρα είναι ανοιχτά
Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας, με βάση τους κατά τόπους Εμπορικούς Συλλόγους, είναι από τις 11:00 έως και τις 18:00. Ωστόσο, τα μεγάλα εμπορικά κέντρα εφαρμόζουν σε ορισμένες περιπτώσεις ωράριο λειτουργίας από τις 11:00 μέχρι και τις 20:00.

Υπενθυμίζεται, βέβαια, ότι μερικές αλυσίδες σούπερ μάρκετ δεν συμμετέχουν στη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές και παραχωρούν την αργία στους εργαζόμενους.

Εκκλησία Online
Αποστολή
Αξιολόγηση επισκεπτών 0 (0 ψήφοι)

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.