«Εξαίρεση στον κανόνα αποτελούν οι φετινές ενδιάμεσες εκπτώσεις διότι, αν και δεν έχουν προσφέρει μέχρι σήμερα τίποτα ιδιαίτερο στο λιανεμπόριο και τον καταναλωτή, εντούτοις, κατ' εξαίρεση φέτος, σε μία περίοδο υψηλού πληθωρισμού, παρουσιάζονται ως ευκαιρία για φθηνές αγορές» έχει δηλώσει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης.

Τα καταστήματα σήμερα Κυριακή 8 Μαΐου 2022 είναι ανοιχτά, καθώς συνεχίζονται οι ενδιάμεσες εκπτώσεις. Οι καταναλωτές μπορούν να συνδυάσουν τη σημερινή Ημέρα της Μητέρας με μια βόλτα στο κέντρο της Αθήνας ή της Θεσσαλονίκης για να κάνουν τα ψώνια τους και να αγοράσουν ένα δώρο.

Τα μαγαζιά είναι ανοιχτά, προκειμένου να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές. Σημειώνεται ότι δεν χρειάζεται πλέον το πιστοποιητικό εμβολιασμού για την είσοδο μέσα σε εμπορικά καταστήματα, καθώς το συγκεκριμένο μέτρο καταργήθηκε την 1η Μαΐου. Σε ισχύ παραμένουν, όμως, οι μάσκες, με τη χρήση τους να είναι υποχρεωτική για την παραμονή στα μαγαζιά.

Οι ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις 2022 ξεκίνησαν στις 3 Μαΐου 2022 και θα διαρκέσουν μέχρι τις 15 Μαΐου 2022, ημέρα Κυριακή. Σημειώνεται ότι ο θεσμός των ενδιάμεσων εκπτώσεων τελεί υπό κατάργηση. Σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρος Καφούνης, έχει αναφέρει: «Εκφράζοντας την απαίτηση του συνόλου των επιχειρηματιών αλλά και των φορέων εκπροσώπησης των καταναλωτών, ελπίζω αυτή να είναι η τελευταία φορά εφαρμογής του παρωχημένου θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων, που δημιουργεί στρεβλώσεις στην αγορά και δεν επιτρέπει τη διαμόρφωση χαμηλότερων αρχικών τιμών σε όλα τα είδη από την αρχή της σεζόν».

Κυριακή με ανοιχτά καταστήματα σήμερα – Το ωράριο λειτουργίας στην Αθήνα – Τι ώρα κλείνουν
Σύμφωνα με την εγκύκλιο του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις ενδιάμεσες εαρινές εκπτώσεις, τα εμπορικά καταστήματα λειτουργούν προαιρετικά σήμερα Κυριακή 8 Μαΐου 2022.

Εκκλησία Online

Προσθήκη σχολίου

Το email είναι ήδη εγγεγραμμένο στην ιστοσελίδα. Παρακαλώ συνδεθείτε ή ξαναπροσπαθήστε.

Δώσατε λάθος όνομα ή κωδικό

Sorry, you must be logged in to post a comment.