Ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά στον Λιμνίτη – Στη μάχη αεροσκάφος του Τμήματος Δασών.

Με ένα αεροσκάφος του συνδράμει αυτή την ώρα το Τμήμα Δασών στη μεγάλη πυρκαγιά, που βρίσκεται σε εξέλιξη νότια του Λιμνίτη, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Διευθυντής του Τμήματος, Χαράλαμπος Αλεξάνδρου, ο οποίος ανέφερε ότι η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και πυρκαγιά ανεξέλεγκτη.

Όπως δήλωσε στο Πρακτορείο, ήδη το αεροσκάφος του Τμήματος Δασών πραγματοποίησε την πρώτη του ρίψη, ενώ πρόσθεσε πως από τις πρώτες εικόνες που έχουν από το αεροσκάφος, προκύπτει ότι η έκταση της πυρκαγιάς καλύπτει πέραν του ενός τετραγωνικού χιλιομέτρου.

Ελικόπτερα από Κυπριακή Δημοκρατία και ΒΒ ζήτησε η τ/κ πλευρά για τη φωτιά στον Λιμνίτη
Μεγάλη φωτιά στα Κατεχόμενα – Ζήτησαν βοήθεια από την Κυπριακή Δημοκρατία οι Τ/κ
Πυρκαγιά στα κατεχόμενα (pics)
«Είναι ανεξέλεγκτη και πολύ δύσκολο να αντιμετωπιστεί», ανέφερε ο κ. Αλεξάνδρου.

Σύμφωνα με τον Χαράλαμπο Αλεξάνδρου, το Τμήμα Δασών έχει ήδη προσφερθεί -πέραν του αεροσκάφους- να προσφέρει και επίγειες δυνάμεις, ωστόσο, ανέφερε πως αναμένουν την απάντηση της τ/κ πλευράς.

Απαντώντας σε ερώτηση αν υπάρχει κίνδυνος η πυρκαγιά να επεκταθεί στις ελεύθερες περιοχές, είπε ότι «για την ώρα δεν υπάρχει ανησυχία για τις ελεύθερες περιοχές», εξηγώντας πως «εκτός του ότι η πυρκαγιά εκτυλίσσεται μακριά από τις ελεύθερες περιοχές, η κατεύθυνση του ανέμου είναι τέτοια, που δεν τη φέρνει την πυρκαγιά προς τις ελεύθερες περιοχές, αλλά προς τις κατεχόμενες».

Σε σχέση με τα αίτια της πυρκαγιάς, είπε πως το Τμήμα Δασών δεν γνωρίζει για την ώρα τα αίτια της πυρκαγιάς.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.