Το πρωί της Πέμπτης 9 Ιουνίου 2022 είχε οριστεί στο τριμελές εφετείο Πλημμελειοδικών Κέρκυρας η δίκη κατά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας κ. Νεκταρίου, μετά από έφεση που άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών κ. Λαμπρίδης στην πρωτόδικη απόφαση, με την οποία ο κ. Νεκτάριος είχε αθωωθεί για την υπόθεση της λιτανεύσεως του σκηνώματος του Αγίου Σπυρίδωνος την Κυριακή των Βαΐων 2020.

Το δικαστήριο κατά πλειοψηφία θεώρησε ότι θα πρέπει να προηγηθεί της εκδίκασης της έφεσης του εισαγγελέα η ορισθείσα για τις 3 Απριλίου 2023 δίκη σε πρώτο βαθμό στο Εφετείο Κέρκυρας της Δημάρχου Κεντρικής Κέρκυρας κ. Μερόπης Υδραίου, η οποία είναι κατηγορούμενη για την παρουσία της στην ίδια λιτανεία, μαζί με τους πρωτοδίκως καταδικασθέντες κ. Δημήτρη Μεταλληνό, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, και τον κ. Φώτη Σκούρτη, τελετάρχη του δήμου. Και οι δύο είχαν ασκήσει έφεση, η οποία θα συνεκδικαζόταν μαζί την έφεση του εισαγγελέα για τον Μητροπολίτη Κερκύρας.

Η νέα δίκη ορίστηκε για τις 4 Μαΐου 2023, μετά την εκδίκαση σε πρώτο βαθμό της υπόθεσης της κ. Δημάρχου.

Μέχρι λοιπόν την νέα δίκη ισχύει για τον Μητροπολίτη Κερκύρας η πρωτοδίκως εκδοθείσα αθωωτική απόφαση.

Ο κ. Νεκτάριος επιθυμεί να ευχαριστήσει και δημοσίως τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ, ο οποίος προσήλθε και πάλι ως μάρτυρας υπερασπίσεώς του, τους δικηγόρους του κ. Χριστόφιλο και κ. Κοντό, τους συνεργάτες του, τους ιερείς της Μητροπόλεως, τους μοναχούς και τους λαϊκούς που βρέθηκαν στο δικαστήριο για να του συμπαρασταθούν, καθώς και όλες και όλους που του έστειλαν πλήθος μηνυμάτων αυτό το διάστημα, για να του εκφράσουν την στήριξη και την αγάπη τους.

Σε δήλωσή του στο δικαστήριο ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι ο ίδιος είχε την επιθυμία να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό, καθότι η έφεση του εισαγγελέα αναφερόταν στο γεγονός ότι υπερασπίστηκε την ορθόδοξη πίστη, τα έθιμα και τις παραδόσεις του κερκυραϊκού λαού, αλλά και την αγάπη τόσο του ίδιου όσο και των Κερκυραίων στον Άγιο Σπυρίδωνα, χωρίς επ’ ουδενί να θέσει σε κίνδυνο την δημόσια υγεία, κάτι που αποδέχτηκε σε πρώτο βαθμό η ελληνική δικαιοσύνη, η οποία και τον αθώωσε. Το χρέος του θα συνεχίσει να το πράττει, ότι κι αν χρειαστεί.

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σου

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.