Ανεμβολίαστος και πατέρας πέντε παιδιών είναι ο ιερέας που φέρεται να λειτούργησε ανήμερα του Αγίου Δημητρίου και κοινώνησε τους πιστούς, ενώ ο ίδιος φέρεται να νοσούσε από κορονοϊό. Την ίδια ώρα, άλλοι 31 κληρικοί στη Λέσβο δεν έχουν εμβολιαστεί με τον μητροπολίτη Ιάκωβο να τους δίνει διορία μια εβδομάδα για να μην τους θέσει σε καθεστώς αργίας.

Το περιστατικό που συνέβη σε ένα μικρό χωρίο της Λέσβου, προκάλεσε και την παρέμβαση της εισαγγελίας πρωτοδικών Μυτιλήνης, καθώς διέταξε να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες υπάρχει υπερ-μετάδοση του κορονοϊού τις τελευταίες ημέρες στην κοινότητα Μυχού.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα όμως από την αρχή. Ο 67χρονος ιερέας ο οποίος δεν έχει εμβολιστεί κατά του κορονοϊού, ανήμερα του Αγίου Δημητρίου, άνοιξε κανονικά τον ομώνυμο ναό και τέλεσε την λειτουργία. Μάλιστα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του newsit.gr κοινώνησε και τους πιστούς. Από εκείνη την ημέρα και μετά στο μικρό χωρίο του νησιού που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 12 χιλιόμετρα από την Μυτιλήνη, υπήρξαν αλλεπάλληλα κρούσματα.

Κόλλησε περίπου το 30% του χωριού
Μεταξύ αυτών και ο 67χρονος ιερέας, καθώς το rapid test που έκανε στις 29 Οκτωβρίου και παρέδωσε στην Μητρόπολη, έδειξε ότι νοσούσε από τον ιό.

Στο χωρίο του νησιού του Βορειοανατολικού Αιγαίου που δεν απαριθμεί περισσότερους από 100 κατοίκους, ξαφνικά άρχισε να εξαπλώνεται ο ιός. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr από τις 20 Οκτωβρίου και έπειτα έχουν νοσήσει 27 άτομα, εκ των οποίων τα περισσότερα μετά την ημέρα του εορτασμού του Αγίου Δημητρίου. «Δεν πρέπει να ‘’πυροβολούμε’’ τον παπά μας» αναφέρει στο newsit.gr, ο πρόεδρος της Κοινότητας Μυχού, Νίκος Χατζηβαγιάννης και συνεχίζοντας συμπληρώνει: «Εάν ο πάτερ γνώριζε ότι ήταν θετικός στον κορονοϊό, δεν υπήρχε περίπτωση να κοινωνούσε τους πιστούς. Είναι καλός άνθρωπος. Δεν θα το έκανε αυτό ποτέ».

Το θετικό rapid test και οι έρευνες των Αρχών
Από την ημέρα που ο ιερέας διαγνώστηκε θετικός στον ιό, παραμένει σε καραντίνα στο σπίτι του, ενώ φέρεται να έχουν νοσήσει και συγγενικά του πρόσωπα. Οι δικαστικές αρχές πλέον ερευνούν εάν ο ιερέας γνώριζε ότι είχε νοσήσει όταν πραγματοποιούσε την λειτουργία της 26ης Οκτωβρίου κι αν είχαν τηρηθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας κατά της μετάδοσης του ιού.

Σύμφωνα με πηγές από την Μητρόπολη Μυτιλήνης ο συγκεκριμένος ιερέας όπως και οι υπόλοιποι ιερείς του νησιού που δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους, απέστειλε το Σάββατο 23 Οκτωβρίου το rapid test το οποίο τον εμφάνισε ότι ήταν αρνητικός στον ιό. Το επόμενο όμως που παρέδωσε στις 30 Οκτωβρίου έδειξε ότι ήταν θετικός.

«Κατ’εντολήν του Μητροπολίτη όλοι οι ανεμβολίαστοι ιερείς κάνουν μία φορά την εβδομάδα rapid test (κάθε Παρασκευή) και το Σάββατο παραδίδουν τα αποτελέσματα στην Μητρόπολη, ούτως ώστε την Κυριακή να γίνεται η Θεία Λειτουργία με ασφάλεια. Έτσι έγινε και με τον συγκεκριμένο ιερέα. Το Σάββατο 23 Οκτωβρίου, ο πάτερ ήταν σύμφωνα με τα αποτελέσματα αρνητικός στη νόσο, ενώ το επόμενο Σάββατο 30 Οκτωβρίου φάνηκε ότι νοσεί», ανέφερε στο newsit.gr εκπρόσωπος του Μητρόπολη Μυτιλήνης.

32 οι ανεμβολίαστοι ιερείς
Ο 67χρονος πάτερ όμως στο χωρίο της Μύχου δεν είναι ο μόνος από τους κληρικούς του νησιού που δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους. Από τους 80 ιερείς οι 32 μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν εμβολιαστεί. Ο παραπάνω αριθμός των κληρικών οι οποίο δεν είχαν οχυρωθεί στις αρχές εβδομάδας ήταν 37.

Η εγκύκλιος όμως που απέστειλε πριν λίγα 24ωρα ο Μητροπολίτης Ιάκωβος και ανέφερε ότι εντός μίας εβδομάδας πρέπει οι όλοι ιερείς να προβούν σε εμβολιασμό κατά του κορονοϊού αλλίως θα τους επιβληθεί η αργία άνευ αποδοχών έως ότου εμβολιαστούν, είχε σαν αποτέλεσμα να αλλάξουν άποψη πέντε ιερείς.

Οι μόνοι που θα εξαιρεθούν από τον εμβολιασμό θα είναι όσοι δεν επιτρέπεται να προχωρήσουν στη συγκεκριμένη ιατρική πράξη για λόγους υγείας.

Θανάσης Γερασιμίδης – Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Εκκλησία Online
Γράψε το σχόλιό σουΣχόλια (-1)

Αφήστε μια απάντηση

Comment moderation is enabled. Your comment may take some time to appear.